Ponovno odgoda za "Black Widow", animirani film "Soul" možda preskoči kina

četvrtak, 17. rujna 2020.

Pandemija koronavirusa i dalje kvari planove filmskoj industriji

Foto: YouTube

Kina diljem svijeta možda se polako otvaraju, ali problem su i dalje neprestana odgađanja premijera filmova koji su gledatelje trebali privući na projekcije.

Navodno će Disney još jednom odgoditi Black Widow, avanturu o Marvelovoj superjunakinji koja je nakon više odgoda (još od svibnja) po zadnjem planu u kina trebala doći 6. studenog. No, Variety iz povjerljivih izvoda navodi kako se to neće dogoditi te se razmišlja i o odgodi Pixarovog animiranog filma Soul koji smo očekivali 20. studenog. Soul će ili biti odgođen, ili će biti predstavljen samo na streaming platformi Disney+.

Odluka o odgodi stigla je nekoliko dana nakon što je studio Warner Bros. odlučio odgoditi svoj film s jednom drugom superjunakinjom, Wonder Woman 1984, i to s listopada na kraj prosinca ove godine. Ostali studiji pomaknuli su termine svojih naslova za koji mjesec tako da novi blockbuster koji očekujemo u kinima bit će tek 20. studenog kad James Bond Za smrt nema vremena stiže u kina diljem svijeta. Ako ga ne odgode…

U Sjevernoj Americi otvoreno je oko 70% kino dvorana, ali i dalje postoji problem što projekcije nisu privukle očekivani broj gledatelja. Kao primjer, Nolanov Tenet u dva je tjedna prikazivanja zaradio razočaravajućih 29 milijuna dolara na tom teritoriju, iako se ipak očekivalo više.

Nova odgoda za Black Widow sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi ne znači samo odgodu tog filma, već pomicanje termina i planova za sve ostale Disney-Marvel projekte. Kada u kinima okvirno možemo očekivati Eternals, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings te Thor: Love and Thunder tek ćemo vidjeti kad Black Widow konačno krene s prikazivanjem.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti