Fantastični Anthony Hopkins i Olivia Colman u filmu "The Father"

utorak, 15. rujna 2020.

Predstavljen je trailer za film "The Father" koji bi glavnim glumcima moga osigurati neke prestižne nagrade

Sony Pictures Classics je objavio službeni trailer za film The Father, u kojem se Anthony Hopkins nalazi u naslovnoj ulozi dok Olivia Colman glumi njegovu kćer.

Redateljsku palicu drži francuski filmaš Florian Zeller, koji je radio i scenarij zajedno s Christopherom Hamptonom.

Trailer nas uvodi u priču koja se bavi pitanjem promjena koje se događaju u staračkoj dobi, kada mozak jednostavno više ne funkcionira kako bi trebao.

Službeni sinopsis otkriva radnju:

Anthony ima 80 godina, vragolast je i iz inata živi sam te odbija sve njegovatelje koje mu njegova kći Anne šalje. Pomoć oko oca za Anne je potrebna jer više ne može svakodnevno dolaziti u posjetu, a Anthonyjev pojam stvarnosti pomalo se raspada. Njegova sjećanja polako blijede i pitanje je koliko vlastitog identiteta i uspomena Anthony može zadržati? Kako da se Anne nosi s gubitkom oca koji još uvijek stoji živ pred njom?

Anthony se polako bori s demencijom, a Anne i njen suprug (Rufus Sewell) u njegovim se očima odjednom pretvaraju u neke druge ljude (Olivia Williams i Mark Gatiss). Anthony više ne zna što je stvarno, a što nije.

Sudeći po prvim kadrovima, ove bi uloge za Colman, a posebno za Hopkinsa, mogle donijeti i pokoji zlatni kipić na dodjelama nagrada, jer se iz prvih kadrova čini kako je pred nama oskarovska izvedba. Je li zaista tako saznat ćemo nakon 18. prosinca kada film krene s prikazivanjem.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti