Službena selekcija BAFF 2020

subota, 15. kolovoza 2020.

Najbolji kratkometražni filmovi stižu ovog rujna u Betinu na otok Murter

Foto: BAFF

BAFF programski tim zajedno sa stručnim selektorom Betina Film Festivala Ivicom Perinovićem, filmskim kritičarem i producentom nezavisnog kina, odabrali su najkvalitetnije kratkometražne filmove koji su postali dio službene selekcije trećeg izdanja Betina Film Festivala.

Za sudjelovanje na Betina Film Festivalu prijavljena su brojna kratkometražna hrvatska i međunarodna filmska ostvarenja iz 2019. i 2020. godine, od kojih se uz hrvatske autore u najvećem broju ističu filmovi pristigli iz Njemačke, Rusije, UK, Japana, Srbije i Francuske.

Autori su u najvećem broju prijavili filmove unutar kategorije kratkometražnog igranog filma, koju slijedi dokumentarni, te ove godine nešto slabiji odaziv unutar kategorije animiranog filma.

S obzirom kako Betina Film Festival u fokus stavlja mlade autore, s velikim zadovoljstvom možemo reći kako su upravo oni prepoznali BAFF kao odskočnu platformu za prezentaciju svojeg rada s čak 75 prijavljena filma unutar kategorije Mladi autori.

Podsjetimo, festival će se održati od 1. do 5. rujna 2020. godine, a odabrani kratkometražni filmovi natječu se za festivalsku nagradu i to u sljedećim kategorijama:

-najbolji hrvatski igrani film
-najbolji međunarodni igrani film
-najbolji hrvatski dokumentarni film
-najbolji međunarodni dokumentarni film
-najbolji animirani film za djecu od 4 do 14 godina
-najbolji hrvatski igrani film mladog autora
-najbolji hrvatski dokumentarni film mladog autora.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >