Pogledajte trailer za finale serije "Agenti SHIELD-a"

utorak, 11. kolovoza 2020.

Serija smještena u MCU došla je kraju i glumci su se oprostili od nje, a Clark Gregg je dodao kako je zahvalan na iskustvu

Foto: YouTube

Akcijska serija Agenti SHIELD-a na malim je ekranima od 2013. godine, a sad je došao njezin kraj. Sutra, 12. kolovoza, bit će prikazane dvije posljednje epizode serije, a predstavljen je trailer za finale!

Serija se nekad direktno vezala na druge projekte iz Marvel Cinematic Universe-a, ali onda su se maknuli iz njega što je po mnogima bio odličan potez. Clark Gregg, koji u seriji i filmovima glumi legendarnog agenta Phila Coulsona snimio je vlastiti video u kojem se oprašta od serije koja je obilježila sedam godina njegovog života. S obožavateljima je bio iskren: "Da ste mi na setu Iron Mana rekli da ću toliko ući u lik i da će ovo putovanje toliko trajati... zbilja je teško sad pustiti ovo sve. Mogu biti samo zahvalan na prilici."

Jedna od glumica Natalia Cordova-Buckley, koja se seriji pridružila tijekom treće sezone, rekla je kako bi voljela da se svijet serije i filmova više ispreplitao, dok se kolegica Ming-Na Wen nije složila. "Tu sam od prve sezone i jednostavno ne. Takvo spajanje scenaristima je vezalo ruke, morali su maksimalno prilagoditi scenarij i epizode izlascima filmova što nam je jako smetalo. Otežalo je scenaristima i svima koji su htjeli imati svojevrsnu slobodu da budemo samostalna serija", rekla je Wen koja u seriji glumi agenticu Melindu May.

Iako se povezanost serije i filmova isplatila pogotovo s filmom Winter Soldier, ekipa koja je radila na seriji puno je sretnija kad su odlučili ignorirati njihov timeline što je najviše imalo utjecaja kad su ignorirali Thanosov snap – tada su se serija i zadnja dva filmova o Osvetnicima (Rat beskonačnosti i Završnica) u potpunosti odvojili.

"Mislim da je bila briljantna ideja da sva radnja bude povezana, ali na kraju je ovako ispalo bolje jer smo našim scenaristima dali mogućnost da iskoriste svoju maštu i naprave nove stvari za likove i radnju. No, prva sezona imala je neke nelogičnosti i probleme pa je ispalo dobro kad smo je povezali s filmom, ali na kraju smo našli vlastiti identitet", dodala je Wen.

Uz navedene glumce, Agente SHIELD-a svakako su obilježili Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Adrianne Palicki i Henry Simmons, ali i nekoliko glumaca koji su odlično utjelovili negativce: Ruth Negga, Kyle McLachlan i Bill Paxton.

Dvosatno finale serije Agenti SHIELD-a bit će prikazano sutra na ABC-ju.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti