Stigla još jedna potvrda da se "Pineapple Express 2" nikad neće dogoditi

utorak, 04. kolovoza 2020.

Seth Rogen ponovno je spomenuo potencijalni nastavak hit komedije iz 2008. koji se nije dogodio zbog financija

Foto: YouTube

Akcijska komedija Pineapple Express 2008. godine stekla je svoju bazu obožavatelja koji su se nadali nastavku. Iako je bio u planu, ovih dana saznajemo da do njega sigurno neće doći.

Seth Rogen, scenarist i glumac u filmu, objasnio je kako studio Sony jednostavno nije bio zainteresiran za nastavak zbog scenarija i budžeta: "Trudili smo se napraviti nastavak, a zahvaljujući hakiranju u Sony prije nekoliko godina možete naći točan mail u kojem su odlučili ubiti film. Mi smo bili jako zainteresirani za drugi film, ali nažalost Sony nije imao sluha za to." Podsjećamo, riječ je o hakiranju koje se dogodilo još 2014. godine i u kojem su otkriveni razni službeni i tajni dokumenti o aktualnim i budućim Sonyjevim projektima.

Naime, producent filma i ostala ekipa imali su sjajne ideje za nastavak i predložili ga Sonyju, ali su tražili budžet od najmanje 50 milijuna dolara. Sony im je bio spreman dati najviše 45 milijuna, no planovi su se malo-pomalo raspali.

Pineapple Express režirao je David Gordon Green, scenarij su napisali Seth Rogen i Evan Goldberg, a u glavnim ulogama su James Franco i Rogen kao Saul i Dale, diler trave i njegov najvjerniji klijent koji svjedoče ubojstvu koje su skrivili plaćeni ubojica i korumpirana policajka. Saulu slučajno ispadne paketić njegove trave za koju se ispostavi kako je toliko rijetka da im ne preostaje drugo nego početi bježati i spašavati živu glavu.

Film je snimljen s budžetom od samo 26 milijuna dolara, a zaradio je oko 102 milijuna diljem svijeta. Nahvalili su ga i kritičari i gledatelji, a najzagriženiji obožavatelji osnovali su svojevrsni kult.

Setha Rogena uskoro ćemo moći gledati u novoj komediji, An American Pickle, u kojoj se našao u dvostrukoj ulozi, onoj radnika u tvornici krastavaca koji upadne u bačvu i na neki se način nađe 100 godina kasnije u modernom Brooklynu gdje nikog ne pozna niti shvaća zašto se to dogodilo, a jedini živući rođak mu je praunuk Ben, kojeg također glumi Rogen. Film na HBO Max stiže 6. kolovoza.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti