Netflix prestigao HBO na Emmy nominacijama, ima ih rekordnih 160

četvrtak, 30. srpnja 2020.

Najviše nominacija ima serija "Watchmen" – njih 26

Foto: YouTube

Ove godine HBO više nema svoju hit seriju Igra prijestolja i to se (opet) osjetilo: pao je drugi put u zadnje tri godine iza Netflixa po broju ukupnih Emmy nominacija!

Netflix je tako sa čak 160 nominacija postavio novi rekord za najviše nominacija koje je ostvarila jedna mreža ili streaming platforma. Podsjetimo, time je srušio baš HBO-ov rekord koji je postavio prošle godine kad su imali ukupno 137 nominacija. Za usporedbu, ove godine imaju njih samo 107 (prošle je godine Igra prijestolja dobila 32 nominacije).

No, kada gledamo koja je serija ovogodišnji rekorder onda je to ipak HBO-ova serija. Njihovi Čuvari imaju 26 nominacija, slijede ih The Marvelous Mrs. Maisel s 20 nominacija, Ozark i Nasljeđe s po 18, Mandalorian, Schitt's Creek i Saturday Night Live s po 15, te Kruna sa 13.

NBC-ev sadržaj ima 47 nominacija, a petorku zaključuju ABC sa 36, te FX sa 33 nominacije. Vrijedi još izdvojiti Disney+ koji ih je skupio 19, ponajviše zahvaljujući Mandalorianu koji ih je dobio 15 (uključujući kategoriju za Najbolju dramsku seriju), Apple TV+ koji ih ima 18 od kojih je osam za The Morning Show čiji su Steve Carell i Jennifer Aniston osvojili nominacije u svojim glumačkim kategorijama. Čak je i Quibi dobio 10 nominacijama u kratkim kategorijama.

Potpunu listu nominiranih možete pogledati na ovoj poveznici.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti