Nakon "Teneta" odgođeno još velikih filmskih naslova

ponedjeljak, 27. srpnja 2020.

Zbog koronavirusa kasnit će "Mjesto tišine 2", "Top Gun: Maverick", "Mulan", novi "Spider-Man", svi nastavci "Avatara"...

Foto: YouTube

Nakon (očekivane) odgode Nolanovog blockbustera Tenet i trenutne zdravstvene situacije u svijetu koja još uvijek nije najbolja zbog koronavirusa, s ovogodišnjeg rasporeda maknuti su još neki veliki filmski naslovi.

Studio Paramount tako je objavio novi datum za Mjesto tišine 2, nastavak odličnog horora Johna Krasinskog Mjesto tišine, koji je trenutno 23. travnja 2021. godine. Drugi veliki naslov je Top Gun: Maverick koji je prvotno trebao doći na ljeto prošle godine, pa ovo ljeto, onda se spominjao Božić ove godine, da bi trenutni datum bio 2. srpnja 2021. S obzirom na to kako je riječ o nastavcima izrazito popularnih filmova te da je Maverick sniman s 5K IMAX kamerama i priličnim budžetom, nitko ne očekuje da će se ovi naslovi naći na nekom od streaminga.

Iz Disneya stiže nekoliko vijesti. Igrana verzija Mulan tako je dobila još jednu odgodu čime su nakon Teneta još jednom srušeni snovi cjelokupnoj filmskoj industriji i kino prikazivačima o kakvom-takvom spašavanju ove kino sezone. "Tijekom zadnjih mjeseci postalo je jasno da ništa nije zapisano u kamenu kad je riječ o premijerama filmova tijekom ove globalne zdravstvene krize i danas moramo stopirati sve planove za Mulan kako bismo publici ovaj film mogli prikazati kad to bude prikladno", stoji u službenoj izjavi.

Uz Mulan, odgodu su dobili svi nastavci Avatara (ponovno) i Star Wars filmovi – navedeni su pomaknuti za jednu godinu što znači da ćemo četiri Avatar nastavka gledati skroz do 2028., kad Avatar 5 (trenutno) ima svoj datum, a to je 22. prosinca 2028.

Odgoda je stigla i za nastavak Spider-Mana koji je (zasad) pomaknut samo jedan mjesec, i to na 17. prosinca 2021. na što su se odlučili u studiju Sony zbog gore navedenih promjena u Disneyevom rasporedu.

Zasad nisu pomaknuti The New Mutants (Disney i 20th Century Fox) i The Personal History of David Copperfield (Searchlight) kod kojih i dalje stoji 28. kolovoza ove godine kao datum premijere. Black Widow i dalje je planirana za 6. studenog ove godine s kojom Disney i Marvel započinju svoju Fazu 4, a animirani film Soul (Disney-Pixar) očekujemo 20. studenog.

Podsjetimo, kina diljem svijeta većinom su još zatvorena zbog pandemije i trenutno se ne nazire njihovo otvaranje.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti