Halle Berry odustala od uloge transrodne osobe zbog kritika

srijeda, 08. srpnja 2020.

Glumica se ispričala zbog svojih riječi koje nisu bile prikladne te se maknula s projekta

Foto: YouTube/Twitter

Oskarovka Halle Berry odustala je od najnovije uloge u kojoj bi glumila transrodni lik zbog negativnih kritika i osuda s kojima se susrela na društvenim mrežama.

U intervjuu u petak naglasila je kako se počela pripremati za navedenu ulogu iako nije bila službeno izabrana za taj film: "Riječ je o liku gdje je ženska osoba transrodna, odnosno ona je bila žena koja je sada muškarac. Ona je tranrodni lik u jednom projektu koji sam jako zavoljela i koji bih jako htjela raditi." Dodala je i kako se jako htjela upoznati s tim svijetom, a pod time je mislila na transrodnu zajednicu.

No, nakon tog intervjua internet joj nije bio nimalo naklon jer je u svojoj izjavi loše koristila rod lika o kojem govori. Glumica je u ponedjeljak objavila svoju ispriku i navela kako se povukla iz projekta jer "transrodna zajednica bi svakako trebala imati priliku da sama ispriča svoje priče".

Njezinu ispriku pohvalila je organizacija GLAAD i Twitter račun Netflixovog dokumentarca Disclosure: Trans Lives on Screen koji je objavljen prije mjesec dana i koji govori baš o Hollywoodu i načinu na koji se prikazuju transrodne osobe. Podsjetimo, već su nekoliko godina cisrodni glumci kritizirani zbog svojih uloga transrodnih osoba pa je zbog toga, na primjer, Scarlett Johansson 2018. godine odustala od uloge u filmu Rub and Tug.

Halle Berry prošle smo godine mogli gledati uz Keanua Reevesa u filmu John Wick 3, a do kraja ove godine trebao bi izići njezin redateljski prvijenac, MMA akcijska drama Bruised u kojem igra jednu od uloga.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti