Mark Rylance, Robert Pattinson i Johnny Depp u drami "Waiting for the Barbarians"

petak, 26. lipnja 2020.

Film prema istoimenom romanu J.M.-a Coetzeea dobio je prvi trailer, a vrvi poznatim glumačkim licima

Foto: YouTube

Objavljeni su prvi trailer i poster za film prema poznatom romanu Waiting for the Barbarians!

Drama koju očekujemo kroz mjesec i pol snimljena je prema istoimenom romanu nagrađivanog autora i dobitnika Nobelove nagrade J.M.-a Coetzeea koji je jedan od britanskih najnagrađivanijih i najhvaljenijih autora. Roman Waiting for the Barbarians svoje prvo izdanje doživio je još 1980. godine, a opera istog naziva prvi put je izvedena u rujnu 2005. godine. Vijest o snimanju igranog dugometražnog filma stigla je u listopadu 2018. kad je projekt krenuo u produkciju.

Magistrat (Mark Rylance) izoliranog pustog pograničnog područja na granici neimenovanog carstva trebao bi otići u lako zasluženu mirovinu čemu se jako veseli, no planove mu kvari pukovnik Joll (Johnny Depp) koji dolazi kod njega izvještavati o sigurnosnoj situaciji na granici. Kad Joll započne niz nemilosrdnih ispitivanja ne libeći se agresije i nasilja, Magistrat će početi preispitivati svoju odanost carstvu.

Kolumbijski redatelj i scenarist Ciro Guerra potpisuje režiju ovog filma, a možda nam je najpoznatiji po filmu Embrace of the Serpent koji je bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma 2016. godine. Ako vas sve navedeno još nije privuklo filmu svakako vrijedi spomenuti odličnu glumačku ekipu koju čine spomenuti Rylance i Depp, te Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan i Greta Scacchi.

Waiting for the Barbarians nećemo gledati u kinima, već će 7. kolovoza film biti dostupan u digitalnom izdanju i kao video-on-demand.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti