Sedma sezona "Igre prijestolja" stiže na male ekrane

subota, 06. lipnja 2020.

Večeras na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije pratite premijeru sedme sezone nagrađivane fantastične serije

Na HRT - HTV2 u subotu 6. lipnja, od 22:35 sati, stiže premijera sedme sezone nagrađivane fantastične serije Igra prijestolja.

Pretposljednja sezona većinom se bavi povezivanjem glavnih niti priče u pripremi za konačnu sezonu. Daenerys Targaryen stiže u Zapadnozemlje sa svojom vojskom i tri zmaja te započinje rat protiv Lannistera dok Jon Snijeg nastavlja borbu kako bi porazio Vojsku mrtvaca. Sklapa savez s Daenerys u pokušaju da ujedini njihove snage protiv vojske Bijelih hodača.

U prvoj epizodi Arya Stark se prerušava u Waldera Freya i u Blizancima potruje preostale članove plemenitaške obitelji Frey. Bijeli hodači kreću prema Zidu kroz koji Tollet propušta Brana i Meeru. U Zimogoru, usprkos Sansinom protivljenju, Jon osigurava odanost Umbera i Karstarkovih čije su se bivše glave obitelji borile na Ramsayjevoj strani u Bitki kopilana. U Utvrdi Samwell potajice posudi knjige iz knjižnice.

U Igri prijestolja pojavljuje se veliki glumački ansambl među kojima je Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke i Kit Harington. U ovoj sezoni njima se priključuju novi članovi ansambla, uključujući Jima Broadbenta i Toma Hoppera.

Autori TV adaptacije prema uspješnoj seriji knjiga fantastike - Pjesma leda i vatre Georgea R. R. Martina su David Benioff i D. B. Weiss.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti