Filmski festival u Veneciji dobio zeleno svjetlo

utorak, 26. svibnja 2020.

Guverner Luca Zaia potvrdio je datum zakazan za početak rujna

Foto: PR Photos

Filmski festival u Veneciji trebao bi biti održan prema planu, izjavio je guverner regije Veneto Luca Zaia i time potvrdio glasine i navode koji su krenuli prije mjesec dana.

Najdugovječniji filmski festival u svijetu zakazan je za početak rujna i zasad oko toga nema promjena. Štoviše, Zaia je potvrdio da se Festival ne otkazuje, a vijest stiže nekoliko dana nakon što je festival Venecijanski bijenale otkazao neke svoje planove i dio je prebačen na 2021. godinu.


Zazie Beetz, Joaquin Phoenix i Todd Phillips na prošlogodišnjem Festivalu
(film
Joker osvojio je Zlatnog lava za najbolji film)

Variety prenosi kako su čelnici Venecijanskog filmskog festivala još početkom svibnja kontaktirali važnija imena koja sudjeluju na Festivalu te ih pitali za njihove dvojbe i prijedloge oko najnovijeg izdanja – ponajviše zato da se može dobiti okviran broj filmaša, glumaca i producenata koji bi sudjelovali na Festivalu.

Organizatori su sad sigurni da će se Festival održati kako je i bilo planirano, naravno uz pridržavanje svih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka koji će biti uključeni u njegovo održavanje. Kako će to točno biti izvedeno još nije poznato i na to pitanje organizatori (još) nemaju odgovor. Podsjetimo, već je ranije bilo naglašeno da Festival niti na koji način neće dobiti svoje ovogodišnje virtualno izdanje tako da to nije niti razmatrano. Predsjednica žirija ove je godine Cate Blanchett, prema odluci koja je potvrđena još u siječnju.

Italija će otvoriti svoje granice ostalim Europljanima 3. lipnja čime su odustali od obavezne karantene za ulazna putovanja. Država je bila jedna od najteže pogođenih pandemijom koronavirusa u Europi, ali polako se oporavljaju i izlaze iz izolacije.

Venecijanski filmski festival bit će održan od 2. do 12. rujna ove godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti