Hip Hop: Pjesme koje su uzdrmale Ameriku

ponedjeljak, 20. travnja 2020.

Ne propustite premijeru nove ekskluzivne serije od 26. travnja na AMC kanalu


Ovoga proljeća gledatelje AMC kanala čeka veliko iznenađenje - dokumentarna serija Hip Hop: Pjesme koje su uzdrmale Ameriku (
Hip Hop: The Songs That Shook America)! Ova dokumentarna serija od 6 epizoda prikazat će nastanak 6 legendarnih pjesama s američke hip-hop scene, kao i utjecaj koji i danas imaju na američku glazbu i kulturu. Uživajte u izvrsnoj glazbi i seriji od 26. travnja svake nedjelje navečer samo na AMC kanalu.

Svaka epizoda ove dokumentarne serije sadrži jednu revolucionarnu pjesmu koja je imala ključni utjecaj na evoluciju američke glazbe i kulture. Umjetnici analiziraju kompoziciju, prisjećaju se utjecaja koji je pjesma imala na njih osobno, te analiziraju društveno-ekonomske i kulturne uvjete koji su pokrenuli njihov kultni rad i dali glas cijeloj generaciji.

Prva epizoda posvećena je pjesmi JESUS ​​WALKS (Kanye West), koja je u doba prenaglašenih kršćanskih rap pjesama izazvala crkvu i promijenila ideale o religiji i rap glazbi.

Druga epizoda govori o pjesmi ALRIGHT (Kendrick), koja protestnu glazbu u doba aktivističkog pokreta Black Lives Matter čini neizgovorenom himnom nade.

Treća i četvrta epizoda odnose se na pjesme ROCK BOX (Run-DMC), koja je srušila barijere između rocka i hip-hopa, i ELEVATORS (OutKast), koja redefinira kulturne i geografske granice rap-a.

Posljednje dvije epizode ove dokumentarne serije posvećene su pjesmama THE BRIDGE (Marley Marl i MC Shan), koja je potakla najlegendarniji rap okršaj, i LADIES FIRST (Queen Latifah), u kojoj rap kultura slavi svoje rap kraljice.

Izvršni producenti i redatelji koji potpisuju ovaj dokumentarac legendarne su figure američke glazbene i filmske scene:

Ahmir "Questlove" Thompson - producent, DJ, bubnjar i član poznatog benda "The Roots", dobitnik 4 nagrade Grammy i autor bestselera New York Timesa;

Tariq "Black Thought" Trotter - hip hop pjevač i suosnivač grupe "The Roots", poznat po svojim pjesmama prožetim političkim sadržajem, sjajnim nastupima uživo i zapaženim glumačkim ulogama.

Alex Gibney - redatelj za kojeg kažu da je "najvažniji dokumentarist našeg vremena", dobitnik Oscara te višestruki dobitnik nagrada Emmy i Grammy;

Eric Parker - novinar i filmski redatelj, koji pruža okvir za dublje razumijevanje ljudi, mjesta i događaja koji su preobrazili način na koji vidimo svijet, kao i One9 - poznati redatelj i izvršni producent koji je režirao najpoznatije AMC-ove dokumentarce i bio nominiran za nagradu Emmy.

Za više informacija posjetite:
http://www.amctvce.com
https://www.facebook.com/amctvrs

O AMC-u
AMC prikazuje omiljene filmove svih žanrova i desetljeća, kao i premijere svojih originalnih serija, kako bi na sve načine udovoljio interesima svojih gledatelja. AMC je trenutno jedina kabelska mreža u povijesti koja je dobila nagradu Emmy® za najbolju seriju četiri godine zaredom sa serijom "Mad Men" i šest nagrada za "Breaking Bad". Opus AMC-ovih trenutačnih originalnih serija uključuje "Better Call Saul", "Halt and Catch Fire”, “Humans”, “Fear the Walking Dead”, “Into the Badlands, “The Night Manager”, “Preacher”, “Hap and Leonard”. Također, AMC potpisuje i interaktivni talk show “Talking Dead”, koji prati seriju “Fear the Walking Dead”.

O AMC Networks International - Srednja i Sjeverna Europa
AMC Networks International, globalni ogranak AMC Networks, prikazuje zabavne i kvalitetne programe za više od 140 zemalja, uključujući Afriku, Aziju, Europu, Latinsku Ameriku i Bliski Istok. AMCNI se sastoji od globalnih brandova, Sundance i AMC kanala, kao i popularnih lokalno prepoznatljivih kanala različitih programskih žanrova. Za više informacija posjetite:
www.amcnetworks.com/amcni

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti