Predstavljena serija "The Great"

srijeda, 25. ožujka 2020.

Od scenarista filma "Miljenica" stiže serija o usponu Katarine Velike, koju utjelovljuje Elle Fanning

Hulu je objavio prvi trailer za svoju nadolazeću satiričnu, povijesnu dramu The Great, od za Oskara nominiranog scenarista Tonyja McNamare. Režiju potpisuju Geeta Patel i Matt Shakman.

Prvi trailer pomalo podsjeća na film Miljenica, koji je zaradio čak deset nominacija za Oskara te kući otišao s jednim zlatnim kipićem, što ne iznenađuje s obzirom na to da McNamara potpisuje oba scenarija.

The Great je satirična humoristična drama o usponu Katerine Velike od autsajdera do najdugovječnije vladarice u ruskoj povijesti.

Prva sezona je fikcionalizirana, zabavna i zastarjela priča o idealističnoj, romantičnoj mladoj djevojci koja stiže u Rusiju radi dogovorenog braka s temperamentnim vladarom Petrom. Nadajući se ljubavi i sreći neugodno se iznenadi kada ju umjesto toga dočeka opasan, opustošen, nazadni svijet koji odluči promijeniti. Sve što mora napraviti jest ubiti svog muža, pobijediti crkvu, zbuniti vojsku i dovesti sud na svoju stranu.

Vrlo moderna priča o prošlosti donosi mnoge uloge koje je morala glumiti tijekom svog života kao ljubavnica, učiteljica, vladarica, prijateljica i borac.

Priča je izmišljena, ali tu i tamo je ubačena pokoja povijesna činjenica, otkriva službeni opis serije.

Glavnu ulogu preuzela je Elle Fanning, a u ostalim se ulogama nalaze Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian de Souza, Bayo Gbadamosi i Belinda Bromilow.

Serija The Great s prikazivanjem bi trebala krenuti 15. svibnja ove godine.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti