Serija smještena u alternativnu prošlost "The Plot Against America" ima novi trailer

četvrtak, 20. veljače 2020.

Mini serija od 6 epizoda za manje od mjesec dana stiže na HBO

Foto: YouTube

HBO nam je dao još jedan pogled na mini seriju koja zamišlja alternativnu prošlost, onu u kojoj je predsjednik postao Charles Lindbergh umjesto Franklina Roosevelta.

Serija The Plot Against America u šest nastavaka donosi priču tijekom Drugog svjetskog rata, a radnja je ispričana iz perspektive radničke židovske obitelji Levin u New Jerseyu koja se mora nositi s političkim usponom pilota Charlesa Lindbergha (Ben Cole) koji je mnogim Amerikancima heroj, ali istovremeno ksenofobni populist. Njegova pobjeda na izborima protiv Roosevelta okrenut će cijelu naciju prema fašizmu i ugroziti mnoge židovske obitelji.

Lindbergh se u stvarnosti nije nikad kandidirao za predsjednika, ali je otvoreno izrazio simpatiju prema nacističkoj Njemačkoj i imao je povremene antisemitističke izjave.

Serija je snimana prema istoimenom alternativnom povijesnom romanu Philipa Rotha, a iza ideje za seriju stoje izvršni producenti i višegodišnji suradnici David Simon i Ed Burns (Žica). U ostalim ulogama su John Turturro, Zoe Kazan, Morgan Spector, Winona Ryder, Anthony Boyle i David Krumholtz.

The Plot Against America na HBO-u s prikazivanjem kreće 16. ožujka, a kod nas se vodi pod nazivom Zavjera protiv Amerike i premijerno kreće dan kasnije. Teaser trailer bio je objavljen krajem siječnja, a sad u nastavku pogledajte puni službeni trailer.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti