Greta Thunberg i BBC rade dokumentarnu seriju

srijeda, 12. veljače 2020.

Fokus će biti na međunarodnoj kampanji mlade aktivistice te na njezinom odrastanju

Foto: YouTube / World Economic Forum

Švedska aktivistica za zaštitu okoliša Greta Thunberg tema je mnogih u zadnje vrijeme pa nije ni čudno što neki servisi i mreže žele snimiti dokumentarac o njoj. Sad je došao red i na BBC!

BBC Studios dogovorili su se s Gretom Thunberg da će raditi dokumentarnu seriju čiji će fokus biti na međunarodnoj kampanji mlade aktivistice. Serija bi je trebala pratiti dok se sastaje sa znanstvenicima i klimatskim stručnjacima kako bi istražili moguća rješenja za globalne probleme s klimom, a također će se posvetiti njezinom odrastanju kako bismo saznali kako je 17-godišnja aktivistica odrastala uz svoj poziv.

"Klimatske promjene vjerojatno su najveći problem svih nas tako da se čini prikladno napraviti seriju koja istražuje činjenice i znanost iza te kompleksne teme. Iznimno smo počašćeni što ćemo takvu seriju snimati s Gretom i tako dobiti pogled iznutra na to kako je biti globalna ikona i jedno od najslavnijih lica na planeti", objasnio je izvršni producent za BBC Studios Rob Liddell.

Dokumentarni film o mladoj aktivistici već radi streaming servis Hulu koji će nam donijeti njezinu životnu priču, a očekujemo ga tijekom ove godine.

Nije poznato kad na malim ekranima možemo očekivati dokumentarnu seriju BBC-a.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti