Sam Raimi u pregovorima za režiju filma "Doctor Strange 2"!

petak, 07. veljače 2020.

Film "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" žanrovski će biti horor pa ne čudi izbor novog redatelja

Foto: PR Photos

Poznati filmaš Sam Raimi u pregovorima je za režiju novog Marvelovog filma Doctor Strange in the Multiverse of Madness, piše Variety!

Početkom siječnja saznali smo kako je originalni redatelj Scott Derrickson odustao od projekta zbog kreativnih razlika, ali ostaje u ulozi izvršnog producenta. Ukoliko se Raimi prihvati režije novog Doktora Strangea morat će zasukati rukave kako bi bio spreman za početak produkcije u svibnju.

Sam Raimi režirao je megauspješnu trilogiju Spider-Man koja je 2002. godine osvojila svijet i zaradila preko 2,5 milijarde dolara u pet godina, kad je 2007. izišao zadnji film Spider-Man 3. Raimi je nakon toga usporio s projektima pa je tako od filmova režirao samo horor Odvuci me u pakao i Carstvo velikog Oza, prequel Čarobnjaka iz Oza. Raimi je bio prilično zauzet kao producent pa je tako pomagao lansirati razne horor franšize kao što su Poltergeist i Ash protiv zlih mrtvaca.

Marvelovi fanovi mogu biti sretni ovom vijesti jer Raimi bi zbilja mogao biti odličan izbor za režiju ovakvog filma budući da neki i dan danas Spider-Man 2 smatraju jednim od najboljih napravljenih filmova o superjunacima. Velika prednost mu je i to što iza sebe ima desetke godina iskustva na raznim filmovima te 15 filmskih naslova kao redatelj.

Ulogu Doktora Strangea ponovit će nezamjenjivi Benedict Cumberbatch kojeg smo u toj ulozi upoznali 2016. godine prvim filmom Doktor Strange, a kasnije se pojavio u trećem Thoru, Ratu beskonačnosti i Završnici. I dok je prvi Doktor Strange bio akcijska fantastika, drugi bi trebao biti horor pa zaista ne čudi potencijalni izbor Raimija kao redatelja. Iz Marvela još nisu imali službenih komentara.

Očekuje se da će svoje uloge reprizirati Benedict Wong i Chiwetel Ejiofor te Elizabeth Olsen čija bi se priča uklapala u njezinu novu seriju WandaVision koja s prikazivanjem kreće u prosincu. Rachel McAdams nećemo ponovno gledati kao Strangeovu kolegicu Christine Palmer.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness u kinima očekujemo 7. svibnja 2021., a prije toga još ove godine ćemo gledati Black Widow (1. svibnja) i Eternals (6. studenog) te Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti