Otkazane premijere filmova u Kini, uključujući i za Oskara nominiran "1917"

srijeda, 05. veljače 2020.

Film "Dolittle" se oslanjao na uspjeh u Kini zbog tamošnje popularnosti Roberta Downeya Jr.-a

Foto: YouTube

Dolittle, 1917, Jojo Rabbit, Male žene i Hellboy prvi su filmovi čija je premijera do daljnjega otkazana u Kini zbog krize nastale oko koronavirusa, saznaje The Hollywood Reporter.

Kinesko tržište inače je vrlo zanimljivo Hollywoodu i često filmovi baš tamo ostvare solidnu zaradu pa je ovo otkazivanje priličan udarac.

Nekoliko za Oskara nominiranih filmova i ostalih hitova trebalo je biti prikazano u Kini tijekom veljače, ali kako je više od 70 tisuća kina tamo zatvoreno odlučeno je da će se datumi odgoditi ili otkazati. Riječ je o filmovima tijekom cijele veljače osim Netflixove drame Marriage Story za koju je još uvijek navedeno da se premijera očekuje 28. veljače i zabavne avanture Sonic: Super jež studija Paramount koji ima premijeru isti dan.

Jojo Rabbit, koji je nominiran za šest Oskara, s prikazivanjem je trebao početi 12. veljače i prvi je američki film koji je u ponedjeljak navečer dobio odgodu. Male žene trebale su premijeru imati 14. veljače te su isto odgođene, a Dolittle 21. veljače što je također odgođeno. Mendesov film 1917, nominiran za čak 10 Oskara, isto je trebao startati 21. veljače od čega se odustalo, pa čak i od Hellboya koji je bio zakazan za sam kraj veljače.

Iako je ovo gubitak za sve studije i filmove, najveći gubitnik među njima je svakako Universalov Dolittle koji je prvi veliki promašaj 2020. godine. Snimljen na priličnom budžetu od 175 milijuna dolara film je doživio apsolutni flop u Sjevernoj Americi te je u cijelom svijetu ukupno zasad zaradio samo 126 milijuna dolara. U Universalu su se oslanjali na kinesko tržište zbog ogromne popularnosti koju tamo ima Robert Downey Jr. zbog Marvel filmova u kojima je glumio, ali očito sad više nema nikakve nade za spas filma.

Diljem Kine su zatvoreni i razni tematski parkovi te sve velike filmske i televizijske produkcijske kuće.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti