"Parazit" nastavlja oduševljavati gledatelje

utorak, 28. siječnja 2020.

Najnovijim podacima s box office-a film je postavio novi rekord za svog distributera koji je dosad držala drama "Ja, Tonya"

Foto: YouTube

Mnogima favorit za Oscara, crnohumorna drama Parazit, nastavlja osvajati gledatelje diljem svijeta i zasad je zaradila oko 160 milijuna diljem svijeta.

Osim odlične svjetske zarade, s proteklim vikendom film je zaradio 30,9 milijuna dolara u Sjevernoj Americi čime je postao film s najboljom zaradom za privatnog distributera Neon. Do Parazita taj rekord za Neon je držala biografska drama Ja, Tonya koja je na kraju svog prikazivanja 2018. godine zaradila oko 30,2 milijuna dolara u Sjevernoj Americi (53 milijuna ukupno diljem svijeta).

Neon su 2017. osnovali Tom Quinn i Tim League nakon čega je brzo uslijedio prvi hit, spomenuta drama Ja, Tonya, za koju je Allison Janney osvojila Oscara kao najbolja sporedna glumica pa je tako navedeni distributer postao prepoznatljiv u svijetu.

Parazit sad lovi jedan drugi rekord, a to je onaj koji je Panov labirint postavio 2006. godine kad je postao prvi ne-engleski film izvan SAD-a koji je zaradio 37,6 milijuna dolara na tržištu Sjeverne Amerike. Može li Parazit prestići Panov labirint tek treba vidjeti s obzirom na to da mu je ovo bio već 16. tjedan u američkim kinima.

Podsjetimo, južnokrejski film Parazit ima čak 6 nominacija za nagradu Oscar i to u svim važnim kategorijama: film godine, najbolji redatelj, najbolji scenarist, najbolji strani film, najbolja scenografija i najbolja montaža.

Parazit još uvijek možete pogledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti