"Teorija velikog praska" - 9 stvari koje niste znali o omiljenoj seriji

utorak, 21. siječnja 2020.

Leonard, Sheldon i ostatak ekipe na male ekrane vraćaju se već 22. siječnja, samo na kanal FOX

Svi ljubitelji genijalne humoristične serije Teorija velikog praska moći će uživati u 9. sezoni ovog iznimno uspješnog televizijskog projekta i opet se dobro nasmijati pametnoj i otkvačenoj geekovskoj ekipi predvođenoj Leonardom i Sheldonom na kanalu FOX od 22. siječnja.

Od ponedjeljka do petka svakim danom u 18:05h i 19:00h. nasmijavat će vas genijalni znanstvenici koji su osvojili srca gledatelja diljem svijeta. Sada već svi znamo da su Leonard i Sheldon briljantni fizičari, „prekrasni umovi“ koji razumiju kako funkcionira svemir. No, njihova genijalnost ni najmanje im ne pomaže u interakciji s ljudima, posebice sa ženama. Sve se to počinje mijenjati kad se u stan do njihovog doseli slobodoumna ljepotica po imenu Penny.

Sheldon, Leonardov cimer, posve je zadovoljan time što svoje večeri provodi igrajući igricu Klingon Boggle sa svojim društveno neprilagođenim prijateljima, kolegama znanstvenicima s Caltecha, Wolowitzom i Koothrappalijem. Međutim, među mnoštvom dobro poznatih činjenica o mega popularnoj seriji, postoje i one manje poznate. Jeste li znali…

1.    Dvoje glavnih likova, Sheldon Cooper i Leonard Hofstadter, ime su dobili po poznatom televizijskom redatelju Sheldonu Leonardu.

2.    Imena Sheldon, Leonard, Cooper i Hofstadter se pojavljuju na listi dobitnika Nobelove nagrade za fiziku.

3.    Penny je jedini lik u seriji koji nema prezime.

4.    Prema prvotnom planu producenata serija je trebala imati naslov "Penny, Lenny i Kenny". Iz današnje perspektive jako je teško zamisliti kakav bi uspjeh serija polučila da je u naslovu imala tri nadimka glavnih likova.

5.    Leonard nosi naočale. Hm da, međutim njegove naočale su lažne. Ne samo da su lažne nego ponekad nosi samo okvir, bez stakla!

6.    Omiljena pjesma Soft Kitty koju Penny pjeva Sheldonu prije spavanja, stvarna je pjesma. Autorica pjesme je Edith Newlin, a poznate stihove je napisala daleke 1937. godine. Doduše, verzija uspavanke koja je postala planetarno popularna ima malo izmijenjen tekst – originalni tekst „happy kitty, sleepy kitty“ je promijenjen u „soft kitty, warm kitty“.

7.    Sheldon u seriji nekad nosi majicu s motivom superjunaka Flasha. Dok u seriji The Flash njen junak Cisco Ramon nosi majicu koja se odnosi na Sheldonov citat iz serije Teorija velikog praska.

8.    Zvijezdi serijala Sam u kući Macaulay Culkinu je bila ponuđena glavna uloga u seriji. Trebao je igrati Leonarda, međutim odbio je ponudu.

9.    U seriji su svi glavni likovi doktori znanosti. Osim Howarda i Penny. U stvarnosti glumačka ekipa ipak ima jednu doktoranticu u svojim redovima - Mayim Bialik. Glumica koja utjelovljuje lik Amy 2008. je stekla doktorat iz neuroznanosti.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti