TV Preporuke dana - Nedjelja 19.1.

nedjelja, 19. siječnja 2020.

Večeras vas na malim ekranima čekaju zanimljive serije i vrhunski filmovi, među kojima je i hvaljeni "Kišni čovjek"

U nastavku pogledajte što smo za vas izdvojili od emisija, serija i filmova u večernjem terminu u nedjelju, 19.1.

SERIJE

Ko te šiša, HTV 1 u 20:05h
Bruno uz Dujinu pomoć organizira u večernjim satima u Matekovoj birtiji utrku puževa, dakako, i kladionicu povezanu s utrkom. Stvari se zakompliciraju kada se inspektor koji od prije istražuje različite prijave protiv Brune zainteresira za novi oblik organiziranog klađenja...

Hrvatski kraljevi, HTV 1 u 20:40h
U ovoj epizodi upoznat ćemo doba Stjepana I. Držislava, prvoga hrvatskog vladara koji je nosio naslov kralja Hrvatske i Dalmacije. Nakon duge i stabilne Držislavove vladavine, trojica njegovih sinova, Svetoslav, Krešimir i Gojslav, sukobili su se oko prijestolja. Svetoslava su braća zbacila s prijestolja, te je Hrvatskom vladao Krešimir III. U ovoj epizodi ćemo također upoznati i jednoga od najvećih hrvatskih vladara, Petra Krešimira IV. Vidjet ćemo njegovu moćnu flotu te procvat umjetnosti i kulture u njegovo vrijeme.

Priča o nama s Morganom Freemanom, HTV 1 u 21:26h
Morgan Freeman putuje svijetom proučavajući cikluse rata i mira. Od obrednih borbi svetog festivala "tinku" u Boliviji do programa pomirenja u Ruandi nakon genocida, tema ove epizode je čovjekova golema sposobnost za nasilje i beskrajna potraga za skladom. Sukob može potaknuti inovacije, no je li rat neophodan? Fizičke barijere i strah od razaranja možda nas potiču na oprez, ali je li mir samo odsustvo rata?

FILMOVI

Kišni čovjek, HTV 2 u 20:05h
Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Charlie (T. Cruise) sa svojom djevojkom Susannom (V. Golino) otputuje na sprovod. Prigodom čitanja oporuke sazna da mu je otac u nasljedstvo ostavio samo automobil i grm ruža, a 3 milijuna dolara ostavio je udruženju Cicinnati Trust. Istražujući zašto je otac donio takvu odluku, sazna da ima brata koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe. Raymond (D. Hoffman) je autist, čita, fotografski pamti, pogotovo brojeve, no ne povezuje činjenice. Kako bi se bolje upoznao s bratom kojeg prvi put vidi, a i kako bi se domogao 3 milijuna dolara, Charile povede Raymonda sa sobom.

Hobit: Smaugova pustoš, RTL u 20:10h
Patuljci, Bilbo - koji sada posjeduje tajanstveni prsten - i Gandalf nastavljaju svoje putovanje prema kraljevstvu Erebor i sukobu s zastrašujućim zmajem, Smaugom.

Karate Kid, Nova TV u 20:15h
Zbog poslovnih obaveza samohrana majka i njezin sin Dre sele se u Kinu. On je razočaran Pekingom zbog kulturnih razlika i zlostavljanja lokalnih nasilnika. Vrlo brzo postaje očajan jer ne poznaje jezik i ne uklapa se u društvo. No Dre upoznaje gospodina Hana koji postaje njegov mentor u borilačkim i lingvističkim vještinama.

Zvjezdane staze: U tami, Doma TV u 22:15h
Kada posada Enterprisea bude pozvana da se vrati kući, otkrije da je nezaustavljiva sila straha unutar vlastitih redova razorila flotu i sve što ona predstavlja, ostavivši naš svijet u kriznom stanju. Odlučan da podmiri osobne račune, kapetan Kirk povede lov u ratnu zonu kako bi zarobio oružje masovnog uništenja u liku jednog jedinog čovjeka. Kad naši junaci ulete u epsku partiju šaha na život i smrt, ljubav dolazi na kušnju, prijateljstva se razaraju, a žrtvovanja će biti neophodna za dobrobit jedine obitelji koja je Kirku još preostala: njegove posade.

KOMPLETAN TV PROGRAM

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti