Film "Bombshell" dobit će nagradu Udruženja američkih producenata

srijeda, 27. studenog 2019.

Istinita priča o ženama koje su digle glas protiv direktora Fox News-a dobit će Nagradu Stanley Kramer

Foto: YouTube

Biografska drama Bombshell, o novinarkama Fox News-a koje su javno iznijele optužbe protiv Rogera Ailesa za seksualno uznemiravanje, ove će godine dobiti posebnu nagradu Udruženja američkih producenata (Producers Guild of America), Nagradu Stanley Kramer.

Navedena nagrada dodjeljuje se od 2002. godine i uvedena je kako bi se njome odalo priznanje produkciji, producentu ili nekoj drugoj osobi čiji je uradak pridonio podizanju svijesti javnosti o važnim socijalnim pitanjima. Bombshell će nagradu primiti na 31. godišnjoj dodjeli koja će se održati 18. siječnja 2020. u Los Angelesu.

Predsjednice Udruženja Gail Berman i Lucy Fisher objasnile su kako je odluka pala baš na Bombshell jer je film dokaz da kino ima moć približiti nam trenutke i pokrete (misli se na #MeToo pokret) na pozitivan način, te nam ih bolje objasniti.

Režiju potpisuje Jay Roach, a u glavnim ulogama su se našli Charlize Theron kao Megyn Kelly, Nicole Kidman kao Gretchen Carlson, Margot Robbie kao Kayla Pospisil, Allison Janney kao Susan Ostrich i John Lithgow kao Ailes. Lionsgate film prvo pušta u limitiranu distribuciju 13. prosinca u New Yorku i Los Angelesu, a u redovnu distribuciju diljem svijeta kreće 20. prosinca.

Mnogi predviđaju da će film biti i ozbiljan konkurent za Oskara, pogotovo zbog jake glumačke ekipe koja bi gotovo sigurno mogla biti nominirana u kategoriji nabolje glumice i najbolje sporedne glumice, ali i u kategoriji najbolje šminke i frizure jer je Kazuhiro Tsuji napravio fantastičan posao pretvorbe Theron, Kidman i Lithgowa u Kelly, Carlson i Ailesa koristeći delikatnu protetiku koja se pomiče s njihovim licima.

Prošle godine ovu je nagradu dobio horor Get Out, a još neki od filmova dobitnika kroz godine su primjerice Loving, The Hunting Ground, The Normal Heart, Precious, Milk. Sean Penn ju je 2011. godine dobio kao prva osoba kojoj je uručena Nagrada Stanley Kramer.

Bombshell će se u hrvatskim kinima prikazivati pod nazivom One su bombe, a stiže nam 26. prosinca.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti