Brad Pitt i Emma Stone žele ulogu u novom filmu Damiena Chazellea

srijeda, 13. studenog 2019.

Paramount je kupio prava na dramu "Babylon" smještenu u zlatno doba Hollywooda i odredio datum premijere

Foto: PR Photos

Paramount je kupio prava za dramu Babylon, novi projekt Damiena Chazellea čija bi radnja trebala biti smještena u takozvano zlatno doba Hollywooda.

Studio je odmah odredio datum premijere tako da ćemo na ovaj film morati još dosta pričekati jer je riječ o kraju 2021., odnosno početku 2022. godine. Za uloge u filmu su zainteresirani Brad Pitt i Emma Stone, no nikakvi ugovori još nisu sklopljeni.

Priča je smještena u kasne 1920-e tijekom prijelaza iz nijemih filmova u zvučne, a u njemu će se naći izmišljeni i stvarni likovi iz tog doba. Tako bi Stone zaigrala Claru Bow, tadašnji seks simbol i veliku filmsku zvijezdu koja je bila prva holivudska It djevojka. Pitt bi se našao u ulozi izmišljenog lika, zvijezde nijemog filma koji se nije uspio prilagoditi novoj tehnologiji. Izvori kažu da je lik napisan prema stvarnoj osobi, glumcu Johnu Gilbertu. Gilbert je bio poznat kao Veliki zavodnik i jedan od većih zvijezda američkog nijemog filma, a jedan od razloga zašto nije uspio u zvučnim filmovima leži i u specifičnoj boji glasa. Za razliku od njega, Bow je vrlo uspješno prešla u zvučni film nakon 1927. godine i ukupno je glumila u 46 nijemih i 11 zvučnih filmova.

Chazelle je s ovim projektom tražio studio još od lipnja. Za film su mnogi bili zainteresirani, no bili su skeptični oko scenarija koji je imao ogromnih 180 stranica, a za budžet je trebalo između 80 i 100 milijuna dolara. Iako je Chazelle osvojio Oskara za La La Land, koji su kritičari nahvalili, njegov posljednji film Prvi čovjek nije postigao neku gledanost (unatoč također dobrim kritikama) što je samo pridonijelo neodlučnosti studija. Chazelle je na kraju uspio skratiti scenarij za 30 stranica što je automatski smanjilo budžet pa je Paramount kupio projekt za koji su se natjecali s Lionsgateom.

Babylon bi trebao imati limitiranu premijeru 25. prosinca 2021. nakon čega će se 7. siječnja 2022. godine naći u većini kina diljem svijeta.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti