Anthony Mackie i Samuel L. Jackson u traileru za "The Banker"

srijeda, 06. studenog 2019.

Zanimljiv film prema istinitoj priči stiže u prosincu na Apple TV+ i u odabrana kina

Foto: YouTube

Kako stati na kraj segregaciji i rasnoj nejednakosti u Americi? Samuel L. Jackson i Anthony Mackie u filmu The Banker imaju rješenje.

The Banker snimljen je prema istinitoj priči o dvojici agenata nekretninama i poslovnim ljudima Bernardu Garrettu (Mackie) i Joeu Morrisu (Jackson) koji su tijekom 1960-ih uspjeli kupiti banke i kuće u bijeloj četvrti kako bi ih potom dali u zajam ljudima tamne boje kože koji samo žele ostvariti svoj američki san u svijetu u kojem se još uvijek jako osjeti segregacija.

Garrett i Morris nisu sami. Zaposlili su Matta Steinera (Nicholas Hoult) i naučili ga svemu što znaju kako bi on odrađivao sve transakcije i razgovarao s bogatim bijelcima dok su oni dvojica glumili njegovog šofera i domara. Iako je sve teklo po planu, problem nastaje u onom trenutku kad za ovakav poslovni plan sazna federalna vlada.

Režiju ove zanimljive priče potpisuje George Nolfi dok su scenarij napisali Niceole Levy, Nolfi, David Lewis Smith i Stan Younger prema priči Davida Lewisa Smitha, Stana Youngera i Brada Caleba Kanea. U ostalim ulogama su Nia Long, Jessie T. Usher, Paul Ben-Victor, Gregory Alan Williams i Michael Harney.

The Banker je prvi igrani film koji će Apple objaviti preko svoje Apple TV+ platforme. Film će prvo biti predstavljen na AFI Festu između 14. i 21. studenog, zatim će 6. prosinca imati premijeru odabranim kinima, a 31. sijačnja 2020. stiže na Apple TV+.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti