"Joker" ponovno najgledaniji u kinima

ponedjeljak, 28. listopada 2019.

Prošli vikend Jokeru je prvo mjesto uzela jedna druga negativka, Zlurada, koja se sad našla na drugom mjestu

Foto: YouTube

Joker se ukupno četiri tjedna nalazi u kinima diljem svijeta te ruši sve rekorde, a pohvale za glumu Joaquina Phoenixa ne prestaju.

Prošli ga je vikend nakratko na drugo mjesto srušio novi film, Gospodarica zla 2 s Angelinom Jolie, da bi protekli vikend Joker ponovno uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto u kinima. Pobjeda je došla za dlaku: u Sjevernoj Americi film je ovaj vikend zaradio 18,9 milijuna dolara, a Gospodarica zla 18,5 milijuna dolara.

Povratak Jokera na prvo mjesto samo dodatno pokazuje veličinu ovog filma koji je tek treći film ove godine (uz Universalov Glass i Disneyeve Osvetnike: Završnica) koji je prvo mjesto u kinima imao tijekom tri vikenda. Joker je nedavno postao najuspješniji film s oznakom R u povijesti s ukupnom zaradom od skoro 850 milijuna dolara (oko 277 milijuna u Sjevernoj Americi i 571 milijuna dolara u ostatku svijeta) što je bilo dovoljno da postane peta najuspješnija adaptacija DC stripova, odmah nakon Batman v Superman (873 milijuna) i ispred Wonder Woman (821 milijun dolara). Režiju Jokera potpisuje Todd Phillips koji je napisao scenarij sa Scottom Silverom.

Angelina Jolie i njezina Gospodarica zla prošli vikend možda jesu bili na prvom mjestu u raznim kinima, ali početna zarada bila je lošija od očekivane. Film je i dalje uspješniji na međunarodnom tržištu nego u Sjevernoj Americi. Uz Jolie u filmu su glavne uloge ostvarili Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Ed Skrein i Chiwetel Ejiofor.

Joker i Gospodarica zla 2 igraju i u hrvatskim kinima s tim da Gospodaricu zla možete pogledati i u sinkroniziranoj verziji.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti