"Joker" nepobjediv: u 3 tjedna zaradio više od "Lige pravde" tijekom cijelog prikazivanja

utorak, 22. listopada 2019.

Film je na putu i da postigne najveću zaradu za film s oznakom R

Foto: YouTube

Liga pravde možda je okupila popularne DC superjunake, ali jedan je negativac postigao puno veći uspjeh u svijetu, barem što se kina tiče.

Triler drama Joker o kojoj se zadnjih tjedana neprestano priča napravljena je s nešto više od šestine budžeta koliko je imala Liga pravde (55 milijuna naspram oko 300 milijuna dolara), ali već je sad postigla ogroman uspjeh za kakav je Ligi pravde trebalo nekoliko tjedana. Joker je u samo 3 tjedna prikazivanja već zaradio 737 milijuna dolara diljem svijeta (247 domaće tržište, 490 ostatak svijeta) dok je Liga pravde u ukupno 17 tjedana, koliko je film bio u kinima, zaradila 657 milijuna dolara (229 domaće tržište, 428 ostatak svijeta).

Čak je i Wonder Woman u 23 tjedana zaradila više od Lige i to 821 milijun dolara (budžet 149 milijuna), a zadnje Osvetnike (čisto zato što je i taj film okupio puno superjunaka) da i ne spominjemo: iako su imali ogroman budžet od 356 milijuna dolara zaradili su 2,7 milijarde dolara u 20 tjedana i time postali najuspješniji film po zaradi svih vremena. Prema tome je Liga pravde ispala lagano razočarenje za Warner Bros., ali sad je Joker kao apsolutni hit nadmašio sva očekivanja!

Joker je postigao još jedan veliki uspjeh. Film se sad nalazi među 5 najuspješnijih svih vremena s oznakom R: ispred njega su Pasija, Deadpool i Deadpool 2 te Ono. U trenutku kad dostigne zaradu od 800 milijuna dolara bit će prvi s oznakom R koji je prešao tu brojku, ako ne računamo inflaciju. Ukoliko prijeđe spomenutu zaradu od Wonder Woman onda će se naći među 5 najuspješnijih DC filmova svih vremena uz Aquamana, Viteza tame: Povratak, Viteza tame i Batman v Superman: Zora pravde.

Režiju Jokera potpisuje Todd Phillips koji je napisao scenarij sa Scottom Silverom, a u glavnoj ulozi je Joaquin Phoenix koji dobiva same pohvale za svoju interpretaciju Jokera, jednog od najpoznatijih Batmanovih protivnika, ozloglašenog negativca čiju smo priču o podrijetlu ovim filmom po prvi put dobili. Neki smatraju da će Joker zaraditi do 900 milijuna dolara, dok neki čak misle (nadaju se) da će prijeći milijardu.

Joker igra i u hrvatskim kinima od 3. listopada, a film je najgledaniji i kod nas te je srušio nekoliko domaćih rekorda. Protekli vikend je također uvjerljivo držao prvo mjesto po zaradi kod nas, a iza njega se smjestila Gospodarica zla 2 koja je tek počela s prikazivanjem.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti