Trailer za "Dark Waters": Mark Ruffalo razotkriva opasno zataškavanje

petak, 20. rujna 2019.

Velika glumačka imena su se okupila u filmu prema istinitoj priči o borbi male zajednice protiv zagađivača okoliša

Foto: YouTube

Mark Ruffalo riskirat će sve što ima kako bi prokazao moćnu kemijsku tvrtku u prvom traileru za film Dark Waters.

Drama temeljena na istinitoj priči prati odvjetnika Roberta Bilotta (Ruffalo) koji slučajno otkrije mračnu tajnu koja povezuje nekoliko nerazriješenih smrti s jednom od najmoćnijih korporacija na svijetu. Dok se bori za istinu i traži odgovore istovremeno riskira svoju budućnost, budućnost svoje obitelji i vlastiti život.

U traileru vidimo Roberta koji je odvjetnik i zastupa različite kemijske tvrtke. Novi potencijalni klijent mu objašnjava da je izgubio 190 krava i da sumnjiči kemikalije. Robert koji inače zastupa tvrtke ovaj će put stati na stranu malog čovjeka i kreće u istraživanje uzroka smrti životinja. U svom istraživanju dođe do šokantnog otkrića koji će utjecati na sve, a na njemu je odluka hoće li nastaviti istraživanje i riskirati karijeru i život u naizgled nemogućoj borbi protiv korporacije.

Radnja mnoge podsjeća na film Erin Brockovich koji je također snimljen prema istinitoj priči u kojem se naslovna junakinja (u punom smislu te riječi) borila protiv ekološkog onečišćivača i na kraju pobijedila. Uloga je Juliji Roberts 2000. godine donijela nagradu Oscar.

Uz Ruffala u ovoj napetoj biografskoj drami režisera Todda Haynesa glume Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper i Bill Pullman. Scenarij su napisali Matthew Carnahan i Mario Correa.

Dark Waters u američka kina dolazi 22. studenog dok se u nekim dijelovima Europe očekuje početkom sljedeće godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti