Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss se vraćaju u Matrix

četvrtak, 22. kolovoza 2019.

Warner Bros. je najavio "Matrix 4", uz povratak glavnih glumaca i redateljice Lane Wachowski

Ovog tjedna je obožavatelje filmske umjetnosti dočekalo iznenađenje: nakon mnogobrojnih priča tijekom proteklih godina o potencijalnim rebootovima, prequelima i drugim spin-offovima u Matrix franšizi, napokon je stigla odluka - stiže novi nastavak!

Najbolji dio te vijesti jest da se Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss vraćaju u svoje uloge, dok će se Lana Wachowski vratiti u redateljsku fotelju te će raditi na scenariju.

Što nas točno očekuje u novom filmu trenutno nije poznato, ali očekujemo nastavak priče o Neu, Trinity i ostatku ekipe. Hoće li se Laurence Fishburne vratiti kao Morpheus za sada također nije otkriveno.

Wachowski već neko vrijeme radi na scenariju, a na tome joj pomažu Aleksandar Hemon i pisac romana Cloud Atlas David Mitchell.

"Iznimno smo uzbuđeni što ćemo se vratiti u Matrix s Lanom.", objavili su iz Warner Bros.-a "Lana je pravi vizionar - jedinstvena i originalno kreativna filmašica - i uzbuđeni smo što će napraviti scenarij, režirati i producirati ovo novo poglavlje u Matrix svijetu.", dodao je Warner Bros.-ov predsjednik Toby Emmerich.

Wachowski je slavno napisala i režirala prva tri filma uz pomoć sestre Lily, za koju još nije sigurno hoće li se vratiti. "Mnogo ideja koje smo Lilly i ja istraživale prija 20 godina o našoj stvarnosti sada su još važnije.", rekla je Wachowski i dodala kako je sretna što će se vratiti tim likovima i ponovno raditi s istom kreativnom ekipom.

Datum izlaska novog filma još nije određen, ali navodno bi sa snimanjem trebali krenuti već sljedeće godine.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >