Dobra i loša vijest: stiže produžena verzija Spider-Mana, ali lik možda napušta MCU

srijeda, 21. kolovoza 2019.

Nakon vijesti da u kina stiže 4 minuta dulja verzija "Daleko od kuće", došla je i vijest da propada dogovor Sony/Marvel

Foto: YouTube

Zadnji dani jesu pa nisu bili dobri za Sony, lik Spider-Mana i sve njegove obožavatelje.

Krenimo s onim pozitivnim. Spider-Man: Daleko od kuće postao je film s najvećom zaradom studija Sony u kinima diljem svijeta, a čini se da im to nije dovoljno jer u određena kina stiže novija verzija s nekoliko dodatnih minuta. Kao što su to napravili Disney/Marvel s filmom Osvetnici: Završnica tako će se i Sony poslužiti istim, sasvim legitimnim, potezom: za nadolazeći Praznik rada u SAD-u (2. rujna), odnosno tijekom tog vikenda, u odabrana kina doći će produžena verzija koja ima 4 dodatne minute.

Do proteklog vikenda rekord zarade na globalnoj razini za studio Sony imao je film o tajnom agentu 007 Skyfall iz 2012. godine koji je zaradio 1,108 milijardi dolara u cijelom svijetu, a Daleko od kuće trenutno broji zaradu od 1,109 milijardi dolara. S dodatnom minutražom očekuje se da će se ta brojka znatno uvećati. U Sonyju nisu htjeli specificirati o kakvom materijalu je riječ, radi li se o dodatnoj sceni ili više sitnica tako da nam nema druge nego čekati. Novo izdanje u SAD-u i Kanadi će početi 29. kolovoza. Režiju ovog Spider-Mana potpisuje Jon Watts, a u glavnim ulogama su Tom Holland kao Spider-Man, Jake Gyllenhaal kao Mysterio, Zendaya kao M.J. i Samuel L. Jackson kao Nick Fury. Film još uvijek igra i u hrvatskim kinima.

Dolazimo do lošeg dijela. Do medija je došla vijest da je Marvel studio na korak do toga da izgube lik Spider-Mana u svom Cinematic Universu, a sve zbog neslaganja između studija Sony i Disney. Na trenutak se činilo da je Peter Parker kojeg glumi Tom Holland prošlost, ali pregovori su još u tijeku. Sony i Marvel su još 2015. godine postigli dogovor s kojim je Disney mogao koristiti lik Petera Parkera u MCU-u pa je Holland kao Spider-Man imao svoj debi 2016. u Građanskom ratu nakon čega je dobio dva vlastita filma plus što smo ga gledali u Ratu beskonačnosti pa Završnici. Trenutno se ne zna gdje je pošlo po krivu jer je dogovor bio da će Marvel studio izgubiti Spider-Mana ako Daleko od kuće ne zaradi milijardu u kinima, što je film postigao. Navodno je došlo do nesuglasica oko financija jer je Sony uzeo većinu zarade (financirao je oba samostalna filma) dok je Marvel htio veću kreativnu kontrolu nad Spider-Manom. To je htio i Disney jer bi im to donijelo veću zaradu i tu dolazi do razmirica. Budući da su pregovori još u tijeku, sve je moguće...

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Stigao je službeni odgovor iz Sonyja u kojem kažu kako su razočarani odlukom da Marvelov predsjednik Kevin Feige nastavi kao producent na projektu o Spider-Manu i još su dodali da su bili jako zadovoljni s njegovim radom. Oni navodno nastavljaju s radom na dva samostalna filma s Hollandom, ali nema službenih informacija o naslovu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti