Eddie Murphy je Dolemite

petak, 16. kolovoza 2019.

Stigao je prvi trailer za novi Netflixov film o Rudyju Rayju Mooreu, koji je odlučio vlastitu sudbinu uzeti u svoje ruke

Eddie Murphy nije se puno pojavljivao u novim projektima posljednjih godina, posljednji film u kojem smo ga mogli gledati bio je Mr. Church iz 2016. godine, koji nije polučio željeni uspjeh.  Međutim, njegovo se vrijeme vraća jer ćemo ga u narednih nekoliko godina gledati u nastavcima filmova Princ otkriva Ameriku i Policajac s Beverly Hillsa, a i u filmu Triplets.

No, prije njih stiže novi Netflixov uradak Dolemite is my name, u kojem Murphy ima glavnu ulogu, a za koji danas imamo prilike vidjeti prvi trailer.

Scenarij koji se temelji na istinitoj priči potpisuju Scott Alexander i Larry Karaszewki, a film režira Craig Brewer.

Film nam donosi priču o Rudyju Rayu Mooreu, pjevaču, glumcu i komičaru, koji nikako da nađe svoje mjesto u zabavljačkoj industriji sve dok mu jednog dana ne sine fantastična ideja, koja od njega napravi senzaciju. Jedino što je bilo potrebno jest da postane netko drugi.

Koristeći uličnu mitologiju Los Angelesa 70-ih, Moore preuzima osobnost Dolemitea, makroa sa štapom i arsenalom nepristojnih priča. Međutim, njegove priče su "presočne" za konvencionalne radio stanice pa Moore nagovori dramaturga (Keegan-Michael Key) da napravi scenarij za film o njegovom alter egu. U filmu se spoje kung fu, jurnjave automobilima i Lady Reed (Da'Vine Joy Randolph), bivša prateća pjevačica koja postane njegov neočekivani humoristični suparnik.

Unatoč nesuglasicama s pretencioznim redateljem D'Urvilleom Martinom (Wesley Snipes) i nebrojenim produkcijskim preprekama u njihovom studiju u zapuštenom hotelu Dunbar, Mooreov Dolemite postane neočekivani hit i jedan od ključnih filmova u Blaxploatation eri.

Osim već spomenutih, u filmu ćemo imati prilike vidjeti i druga poznata imena, među kojima su i Snoop Dogg, Craig Robinson, Mike Epps i Tituss Burgess. Netflix planira film objaviti u kinima, ali i na svom streaming servisu i to već ove jeseni.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti