Još jedno djelo Stephena Kinga dobiva filmsku adaptaciju

utorak, 13. kolovoza 2019.

Redatelj filmova "Ono" i "Ono: Drugo poglavlje" producirat će film prema romanu "Roadwork" iz 1981. godine

Nakon nevjerojatnog uspjeha filma Ono 2017. godine, filmaš Andy Muschietti odlučio je nakon nastavka Ono: Drugo poglavlje koji uskoro stiže u kina, ponovno se primiti adaptacije djela velikog Stephena Kinga, no ovog puta u producentskoj ulozi.

Muschietti i njegova producentska partnerica Barbera Muschietti, producirat će igrani film temeljen na romanu Roadwork iz 1981. godine, a redateljsku će palicu preuzeti Pablo Trapero.

Objavljen pod Kingovim pseudonimom Richard Bachman, Roadwork prati čovjeka koji se bori protiv birokracije nakon što mu zaprijeti uništiti život, dom i uspomene.

Službeni sinopsis otkriva:

Ponešto nezanimljiv, ali ugodan život Bartona Dawesa odjednom krene nizbrdo nakon što dozna da preko tvornice u kojoj radi, a i preko njegovog doma, planiraju napraviti produžetak autoceste. Dawes nije čovjek koji će samo tako prijeći preko takve odluke. Njegova tvrdoglava odlučnost da se bori protiv neizbježnog udalji ga od supruge i od prijatelja, dok se pokušava suočiti s birokracijom koja mu je uništila život.

Cijeli projekt trenutno je u vrlo ranoj fazi razvoja tako da još nije poznato kada bi produkcija trebala krenuti, niti kada bismo film mogli gledati u kinima.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti