Kraljevska obitelj, britanska aristokracija i nacisti

četvrtak, 15. kolovoza 2019.

Navodne tajne simpatije Windsora prema nacističkom režimu ponovno izlaze na površinu na kanalu Viasat History

Na Viasat Historyju obavezno pogledajte zanimljiv dokumentarac Kraljevska obitelj, britanska aristokracija i nacisti.

Ova dokumentarna emisija otkriva, iznenađujuću i bizarnu istinu tajnog odnosa Hitlera i njegovog režima koji su uživali u britanskoj eliti - i doseže čak i do najistaknutijih ljudi visokog društva.

Britanska kraljevska obitelj oduvijek je bila simbol otpora prema nacizmu, no informacije iz različitih izvora o tajnim simpatijama Windsora prema nacističkom režimu, ponovno izlaze na površinu. Najnovija otkrića čak su potaknula sumnju da je Eduard VIII., kralj koji je abdicirao, možda otkrio osjetljive ratne informacije Hitlerovu režimu tijekom ljeta 1940., nadajući se da će mu ovaj pružiti podršku za ponovno zauzimanje prijestolja.

Ovaj dokumentarac predstavlja snimke i nedavno objavljene fotografije koje dokazuju da su današnja kraljevska obitelj i vodeći britanski aristokrati simpatizirali nacionalsocijalizam. Posebno se fokusira na odlučujuće uloge Eduarda i njegove supruge, Amerikanke Wallis Simpson, koja je bila nezadovoljna statusom odbačene vojvotkinje te je Eduarda uvela na nacionalsocijalističku scenu.

Što se zaista dogodilo otkrijte u petak, 16. kolovoza u 22:15.

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2019 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >