Zadnja sezona "Orange Is the New Black" ima najveću gledanost u seriji

utorak, 06. kolovoza 2019.

Omiljeni likovi iz jedne od prvih Netflixovih originalnih serija oprostili su se od gledatelja

Foto: YouTube

Kaznionica Litchfield možda je zauvijek zatvorila svoja vrata, ali je zato gledanost zadnje sezone serije Orange Is the New Black na vrhuncu.

26. srpnja na Netflix je stigla posljednja, sedma sezona njihove originalne serije. Tvrtka Parrot Analytics provela je analizu gledanosti za Variety prema kojoj je dan nakon premijere interes za seriju u SAD-u 24% veći nego je bio dan nakon premijere šeste sezone. Parrot radi takve analize da nastoje ustanoviti kolika je ukupna potražnja za serijom (mjeri se unutar određene zemlje na bilo kojoj platformi i ne mjeri se svaki interes istom jačinom, npr. lajk na Facebooku će imati manju vrijednost od komentara na društvenim mrežama, istraživanje o seriji i P2P download), a to je nešto što Netflix ne objavljuje javno.

Rezultat analize je tako pokazao da je u sedam dana od premijere interes za seriju najveći u SAD-u nakon čega slijedi tržište u Velikoj Britaniji.

OITNB jedna je od prvih Netflixovih originalnih serija, a sudeći prema analizi gledanosti svakako se isplatila ovom streaming servisu. Netflix je u zadnje vrijeme svoje originalne serije završavao s trećom sezonom ili ranije, a možda će sad, ponukani ovim uspjehom, omogućiti većem broju serija da dožive još pokoju sezonu. Nedavno su produljili seriju 13 Reasons Why za četvrtu sezonu koja će ujedno biti i posljednja.

Sedma sezona Orange is the New Black prati Piperin (Taylor Schilling) život na slobodi dok paralelno pratimo život ostalih zatvorenica koje je upoznala u Litchfield kaznionici. U ostalim ulogama su Natasha Lyonne, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Jackie Cruz, Laura Gómez, Taryn Manning, Adrienne C. Moore, Dascha Polanco, Kate Mulgrew i Laura Prepon.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti