Disney već postigao svoj godišnji rekord zarade u kinima

utorak, 30. srpnja 2019.

Zaradili su 7,67 milijardi dolara, a u kina tek trebaju stići nastavci "Snježnog kraljestva" i "Ratova zvijezda"

Foto: YouTube

Pretpostavke da će Disney ove godine apsolutno dominirati kino blagajnama su se ostvarile. No, nitko nije očekivao da će studio postići rekordnu zaradu u samo sedam mjeseci!

Prijašnji rekord Disney je ostvario 2016. godine kad su nam u kina stigli naslovi nakon obavljene akvizicije: tada smo mogli gledati filmove kao što su Ratovi zvijezda: Sila se budi i Rogue One (Lucasfilm), Kapetan Amerika: Građanski rat (Marvel), Potraga za Dory (Pixar) i Zootropola. To je bila prva godina kad su zaradili 3 milijarde dolara na domaćem tržištu (SAD i Kanada), a ukupna zarada u cijelom svijetu dostigla je 7,61 milijarde dolara.

Ovu ogromnu brojku Disney je već sad prestigao zahvaljujući Kralju lavova i sad broji 7,67 milijardi dolara, dakle u punih sedam mjeseci. Sve je počelo početkom godine s hitovima Povratak Mary Poppins i Ralph ruši internet, u ožujku nam je došla Kapetanica Marvel koja je zaradila 1,12 milijarde dolara diljem svijeta, a najveći dio zarade ostvarili su Osvetnici: Završnica koji broje 2,79 milijarde dolara i postali su film s najvećom zaradom na svijetu. Animirani Priča o igračkama 4 zaradio je 917 milijuna dolara s tim da još igra u kinima. Dobar dio prihoda donijela je i igrana verzija Aladdina, a u kina nam je zadnje stigao i spomenuti Kralj lavova koji je u desetak dana zaradio skoro milijardu u cijelom svijetu. Jedini flop ove godine bio je Dumbo s mršavom zaradom od ukupno 352 milijuna dolara.

Ne zaboravimo da nas čeka još potencijalnih velikih hitova u zadnjem kvartalu: u listopadu stiže Maleficent: Mistress of Evil s Angelinom Jolie (nastavak Gospodarice zla iz 2014.), u studenom stiže Snježno kraljevstvo 2 čiji je original Snježno kraljevstvo 2013. godine zaradio 1,3 milijarde dolara, a u prosincu je na rasporedu Star Wars: The Rise of Skywalker.

Kralj lavova u našim kinima igra od 18. srpnja u originalnoj i sinkroniziranoj verziji.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti