Prva jedinica u serijalu i prva najmlađa pobjednica tjedna!

nedjelja, 21. srpnja 2019.

"Večera za 5 na selu" sljedeći tjedan odlazi u prekrasnu Baranju

Foto: RTL

U showu Večera za 5 na selu u posljednjem danu zagorskog tjedana kuhala je vinogradarka Ana, koja je imala priliku prijeći u vodstvo i osvojiti poklon-bon Prima namještaja od 5000 kuna. Ostali kandidati dobit će utješnu nagradu od 1000 kuna.

Anin se jelovnik sastoji od predjela naziva Plata za težaka, glavnog jela Pajcekova kotlovina na domaće i deserta Slana buča i slatka čriješnja, a poslužila ga je u svojoj kleti. „Bit će to dosta, dosta teško“, rekla je Sanja, a Barbara i Krešimir složili su se u jednom: „Cijeli smo tjedan slušali 'zagorsko, zagorsko', ali ovo je baš za sve krajeve. Nije autentičan zagorski meni.“

Domaćica je večeru poslužila vani, gdje su gosti okruženi prekrasnom prirodom. Dočekala ih je ispred kleti s pićem dobrodošlice, nazdravili su, a potom im je pokazala 'zagorski rulet' - kolo u kojem su se nalazili gemišt i rakija. Barbara ga je prva zavrtjela, a stao je između nje i Krešimira tako da je ona popila gemišt, a Krešimir rakiju. Uslijedilo je još jedno iznenađenje - Anina unučica pripremila im je recitaciju, što je sve istinski oduševilo.

Uskoro su počeli s predjelom, a gosti su odmah počeli s prigovorima - Krešimiru je zasmetala maslina, a Sanji serviranje. Kad je poslužila glavno jelo, Krešimira je zanimalo je li kotlovina izvorni zagorski recept. Sanji je smetalo što je u jelu koristila goveđu kocku, a ni Ljubica nije bila pretjerano oduševljena. Došao je red na desert, a čini se i na novi val kritika. „Dekoracija deserta bila je premoderna za ambijent u kojem smo se nalazili: mi nismo u restoranu, nego vani, u kleti...“, rekla je Sanja i nastavila: „Jako me razočarala i štrudla od trešnje, to joj je velika zamjerka. Ne preferiram namirnicu koja nije u sezoni.“ Ni Barbari se nije svidjela štrudla od trešnje, a Krešimiru je bilo gotovo sve fino - osim što je zamjerio domaćici što nije izvadila koštice iz trešanja.

Za svoju večeru Ana je od Krešimira dobila ocjenu šest zato što je očekivao puno više zagorskog, Sanja je dala ocjenu osam uz objašnjenje da joj je Ana bila super domaćica, ali da se u kuhanju mora malo više potruditi, Barbara je također dala osmicu iako joj je sve bilo fino, a Ljubica je dala najmanju ocjenu u cijelom serijalu - jedinicu zato što se jako razočarala jer nije bio pravi zagorski štih!

Ana je pročitala ovotjedni poredak i odmah vidjela kako je na petome mjestu. Četvrto mjesto zauzela je Ljubica, treće Sanja, drugi je Krešimir, a pobjednica zagorskog tjedna je Barbara, koja je bila vidno iznenađena. Domaćica im je pripremila još jedno iznenađenje - došli su tamburaši i razveselili ekipu.

U sljedećem tjednu show Večera za 5 na selu odlazi u prekrasnu Baranju, a hoće li se kandidati držati tradicije ili moderne kuhinje - ne propustite pogledati u novim epizodama od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te petkom u 20 sati na RTL-u.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti