Gwendoline Christie nominaciju za Emmy može zahvaliti samo sebi

četvrtak, 18. srpnja 2019.

Glumica koja je u "Igri prijestolja" glumila Brienne of Tarth, sama je za sebe poslala prijavu za Emmy i uspjela

Ovogodišnjim nominacijama za Emmyje apsolutno dominira serija Igra prijestolja, koja se sa svojom finalnom sezonom zaradila najviše nominacija ikad, njih čak 32. No, za tu brojku nije samo zaslužan HBO. Zapravo, dio glumačke ekipe koja je ove godine dobila nominaciju HBO uopće nije prijavio.

Jedna od njih je i Gwendoline Christie. Kako ju HBO nije naveo u prijavnici, tako je glumica odlučila preuzeti stvari u svoje ruke i sama podnijeti svoju prijavu. Trud joj se isplatio jer je nominacija ovdje.

Christie je tako zahvaljujući sama sebi, dobila svoju prvu nominaciju za ulogu Brienne of Tarth za izvedbu u finalnoj sezoni Igre prijestolja. Kao i inače, HBO prijavljuje većinu glavnih glumaca za nominacije u glumačkim kategorijama, ali u tako bogatoj glumačkoj ekipi kao što je to ona u Igri prijestolja, često se vrhunske izvedbe sporednih glumaca previde.

Christie se kao Brienne of Tarth svakako izdvajala upravo u posljednjoj sezoni serije, jer je dobila puno emotivniju priču: postala je vitez unatoč spolnim ograničenjima, pokazala je svoje osjećaje Jamieju Lannisteru i na kraju se slomila kad ju je ostavio radi svoje sestre.

U kategoriji najbolje sporedne glumice Christie se našla sa svoje trio kolegice: Lena Headey, Sophie Turner i Maisie Williams također su zaradile nominaciju, a ovo je sad i prvi put da je četvero ljudi iz iste serije bilo u konkurenciji u istoj kategoriji.

No, Christie nije jedina koja je zahvaljujući sebi zaradila nominaciju. Alfie Allen, koji je u seriji glumio Theona Greyjoya također je zaradio nominaciju za najboljeg sporednog glumca, nakon što se sam prijavio. Carice van Houten, koji smo gledali u ulozi Melisandre, svoju nominaciju za najbolju gostujuću glumicu također je dobila radi vlastite prijave.

Igra prijestolja sigurno će svoju priču završiti s mnogobrojnim kipićima, s obzirom da su Kit Harington i Emilia Clarke nominirani za glavne uloge, za nagradu za sporedne glumce bore se Allen, Nikolaj Coster-Waldau i Peter Dinklage, tu su i četiri sporedne glumice, mnogobrojne tehničke kategorije - uključujući i postignuća u kostimografiji, glazbi, produkcijskom dizajnu i drugima - kao i nominacija za ono najbitnije: najbolju dramsku seriju.

S koliko će kipića otići kući saznat ćemo 22. rujna, kada se doržava svečana dodjela nagrada Emmy.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti