Objavljene nominacije za nagradu Emmy: "Igra prijestolja" opet na vrhu

srijeda, 17. srpnja 2019.

Nakon preskočene godine, HBO-ova fantastična serija za posljednju je sezonu zaradila čak 32 nominacije

Nominacije za 71. izdanje dodjele najprestižnije televizijske nagrade Emmy objavljene su i povratnička drama Igra prijestolja vratila se u velikom stilu.

Nakon što su prošle godine preskočili nominacije jer je predzadnja sezona prekasno izašla, ove su godine s finalnom sezonom sve nadoknadili.

HBO-ova epska serija zaradila je epske 32 nominacije, najviše u povijesti za jednu sezonu. Ponovno se nalazi u utrci za najbolju dramsku seriju, a nominacije su zaradili i glavni glumci Kit Harington i Emilia Clarke, zajedno s nekoliko sporednih glumaca - čak 7 od 12 nominiranih je iz Igre prijestolja, uključujući i Petera Dinklagea koji je tu nagradu već dobio za prijašnje sezone.

Među drugim nominiranima nalaze se i Amazonova The Marvelous Mrs. Maisel s 20 nominacija, mini-serija Černobil koja je oduševila publiku te zaradila 19 nominacija, NBC-jev Saturday Night Live zaradio je 18 nominacija, dok je serija Barry odmah iza, sa 17 nominacija.

Među odabirom najboljih dramskih serija u konkurenciji s Igrom prijestolja našle su se serije Better Call Saul, Bodyguard, Killing Eve, Ozark, Pose, Succession i This Is Us dok će se za titulu najbolje ovogodišnje humoristične serije boriti Barry, Fleabag, The Good Place, The Marvelous Mrs. Maisel, Russian Doll, Schitt's Creek i Potpredsjednica.

Za titulu najbolje glavne glumice u dramskoj seriji ove će se godine boriti Emilia Clarke (Igra prijestolja), Jody Comer (Killing Eve), Viola Davis (Kako se izvući s ubojstvom), Laura Linney (Ozark), Mandy Moore (This Is Us), Sandra Oh (Killing Eve) i Robin Wright (Kuća od karata). Među muškom konkurencijom glavnih glumaca našli su se Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (This Is Us), Kit Harington (Igra prijestolja), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Billy Porter (Pose) i Milo Ventimiglia (This Is Us).

Glavne glumice u humorističnim serijama koje su ove godine zaslužile nominaciju za nagradu Emmy su Christina Applegate (Dead To Me), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Julie Louis-Dreyfus (Potpredsjednica), Natasha Lyonne (Russian Doll), Catherine O'Hara (Schitt's Creek) i Phoebe Waller-Bridge (Fleabag). Glavni glumci koji su nas ove godine najviše uveseljavali su Anthony Anderson (Black-ish), Don Cheadle (Black Monday), Ted Danson (The Good Place), Michael Douglas (The Kominsky Method), Bill Hader (Barry) i Eugene Levy (Schitt's Creek).

Tko će pokupiti ovogodišnje kipiće doznat ćemo 22. rujna, a cjelokupnu listu nominiranih možete provjeriti ovdje.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti