Austin Butler je Elvis Presley!

utorak, 16. srpnja 2019.

Baz Luhrmann je odabrao tko će glumiti Kralja, a u drugoj važnoj ulozi nalazi se Tom Hanks kao Elvisov menadžer

Foto: PR Photos

Početkom mjeseca bio je samo jedan od potencijalnih glumaca za ulogu legendarnog Elvisa, a sad je službeno: Austin Butler glumit će Kralja Rock and Rolla!

Predsjednik Warner Bros.-a Toby Emmerich jučer je dao službenu izjavu da je Butler izabran za ovu ulogu u zasad neimenovanom projektu Oskarovca Baza Luhrmanna. Luhrmann će istražiti Elvisov život i glazbu kroz njegov odnos s menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom kojeg će zaigrati dvostruki Oskarovac Tom Hanks. Luhrmann je napisao scenarij i to s Craigom Pearceom s kojim je napisao i scenarij za Velikog Gatsbyja i Moulin Rouge!. Produkciju također potpisuje Luhrmann sa svojom suprugom Catherine Martin s kojom radi na ovom projektu još od 2013. godine kad je dovršio režiju na Velikom Gatsbyju.

"Znao sam da ne mogu napraviti ovaj film ako glumačka postava nije savršena tako da smo detaljno tražili glumca koji će moći ostvariti jedinstven pokret ove velike zvijezde te koji ima odlične vokalne kvalitete, a uz sve to ima onu neku unutarnju ranjivost umjetnika. Imao sam čast kroz kasting sresti mnogo talenata, a za Butlera sam čuo kad je glumio uz Washingtona na Broadwayu. Nakon detaljnih proba, glazbenih i ostalih radionica znao sam da sam pronašao onog nekog tko će uhvatiti duh jednog od najkultnijih glazbenih figura", objasnio je Luhrmann svoj izbor.

Butler je imao uloge u raznim serijama (Arrow, Dnevnici mlade Carrie B, Kronike Shannara) da bi ove godine imao svoj debi na Broadwayu uz Denzela Washingtona u predstavi The Iceman Cometh Eugena O’Neilla, za koju je dobio fantastične kritike. Za nekoliko tjedana gledat ćemo ga u Tarantinovom novom filmu Bilo jednom... u Hollywoodu u kojem glumi uz Leonarda DiCaprija i Brada Pitta (u naša kina stiže 15. kolovoza).

Podsjetimo, početkom mjeseca pisali smo da su za ulogu Elvisa u užem krugu Butler, Ansel Elgort, Harry Styles, Aaron Taylor Johnson i Miles Teller.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti