George R.R. Martin otkrio detalje o prequelu "Igre prijestolja"

četvrtak, 11. srpnja 2019.

Otkrio je koje obitelji će biti u novoj seriji, hoće li biti zmajeva, u koje razdoblje će biti smještena te očekuje li uspjeh originalne serije

Foto: PR Photos

George R.R. Martin dao je neke odgovore znatiželjnim fanovima koji jedva čekaju prequel seriju Igre prijestolja.

U intervjuu za Entertainment Weekly poznati autor serijala knjiga Pjesme leda i vatre otkrio je neke detalje za seriju čija će autorica biti Jane Goldman. U originalnoj seriji Igra prijestolja pratimo borbu sedam kraljevstva za Željezno prijestolje. U novoj seriji broj kraljevstva bit će puno veći: "Ako se vratite nekoliko godina unazad bilo je 9 kraljevstava, pa je bilo njih 12, a nekad davno bih je 100 sitnih kraljevstava. O toj eri govorimo", rekao je. Radnja će biti smještena oko 5000 godina prije događaja u Igri prijestolja u eri poznatoj kao The Golden Age of Heroes.

Otkrio je da će u seriji biti obitelj Stark, da Lannistera još nema u priči, ali da Casterly Rock već postoji. Potvrdio je i da nas čekaju bića koja nisu ljudi kao što su mamuti, strahovuci i Bijeli hodači, no da neće biti zmajeva. Kao što je to bila situacija u Igri prijestolja niti ovdje neće biti glavnih glumaca. HBO je objavio da su od glumačke ekipe zasad poznati Naomi Watts, Miranda Richardson, Naromi Ackie i Denise Gough.

Martin ne očekuje jednaki uspjeh kao što je postigla Igra prijestolja jer je to gotovo nemoguće: "nitko nije očekivao da će ta serija postati dio kulture, a za prequel ne mogu očekivati da će se taj uspjeh ponoviti", kaže.

Ime nove serije se još ne zna iako Martin ima neke prijedloge kao što je The Long Night, ali je otvoren i za druge ideje.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti