Novi "Spider-Man" opravdao prva očekivanja

ponedjeljak, 08. srpnja 2019.

"Spider-Man: Daleko od kuće" startao je u većini država svijeta i već broji oko 580 milijuna dolara zarade

Foto: YouTube

U kina diljem svijeta je stigao novi Spider-Man i u svom prvom vikendu prikazivanja nadmašio očekivanja.

Spider-Man: Daleko od kuće u američkim kinima je startao u utorak, 2. srpnja, zbog tamošnjeg produženog vikenda koji imaju zbog svojeg Dana nezavisnosti iliti Četvrtog srpnja. Film je u 6 dana zaradio oko 185 milijuna dolara što je najbolji rezultat nekog otvaranja u utorak te 22. najbolji start općenito. Novi Spider-Man ima i odlične ocjene od kritike i publike.

Što se tiče ostatka svijeta, Spider-Man je s prikazivanjem počeo na svim velikim tržištima osim u Italiji gdje starta sad u srijedu. Zarada u ostatku svijeta je također odlična: 395 milijuna dolara što s američkim tržištem iznosi ukupno 580 milijuna dolara. Za usporedbu, Spider-Man: Povratak kući je 2017. godine zaradio ukupno 880 milijuna dolara u cijelom svijetu i nalazi se na 60. mjestu svih filmova po zaradi.

Novi Spider-Man se nastavlja na događaje iz Marvelovih Osvetnika: Završnica i označava kraj Marvelove Faze 3. Film je režirao Jon Watts, a u glavnim ulogama su Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon i Marisa Tomei. Spider-Man: Daleko od kuće od četvrtka, 4. srpnja, igra i u hrvatskim kinima.

Marvelova Faza 4 počinje sljedeće godine i vjerojatno će trajati do 2024., a u njoj će biti filmovi poput Black Widow, The Eternals, Doktor Strange 2, Black Panther 2, Shang-Chi i Čuvari galaksije 3.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti