Disneyev igrani film "Aladdin" ostvario odličan start u kinima

ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Možda je prvi trailer filma naišao na neke negativne reakcije, ali je prvi vikend u kinima prošao odlično

Foto: YouTube

Čini se da je novi Disneyev igrani film Aladdin prošao bolje nego što se očekivalo!

Prošli tjedan u kina je stigla igrana verzija mnogima omiljenog animiranog filma Aladdin iz 1992. godine. Iako su prve kritike trailera bile mahom negativne i mnogi su bili skeptični oko ove verzije Aladdina čini se kako je prvi vikend prikazivanja prošao odlično. Film je zaradio ukupno 207 milijuna dolara diljem svijeta, od čega 86 milijuna na domaćem tržištu (SAD i Kanada) te još 121 milijun u ostatku svijeta.

Kako se u SAD-u danas obilježava Dan sjećanja (Memorial Day) nagađa se da će se zbog ovog dodatnog slobodnog dana zarada na domaćem tržištu popesti na oko 105 milijuna dolara. Prijeđe li tu brojku onda će prestići Mamurluk 2 koji je 2011. godine u produljenom vikendu zaradio 103,4 milijuna dolara. Rekorder produljenog vikenda su i dalje Pirati s Kariba: Na kraju svijeta iz 2007. godine koji su u 4 dana zaradili 139 milijuna dolara. Aladdin ima i treće najbolje otvaranje na tom tržištu ove godine; na prvom mjestu su Osvetnici: Završnica s rekordnih 357 milijuna dolara, a na drugom Captain Marvel sa 153 milijuna.

U Disneyu su se nadali da će u tri dana film zaradili između 75 i 85 milijuna dolara tako da je nadmašio njihova očekivanja. U reboot-u spomenutog omiljenog crtića iz 1992. godine glume Mena Massoud kao Aladdin, Will Smith kao Duh iz svjetiljske, Naomi Scott kao Jasmine i Marwan Kenzari kao Jafar. Film je režirao Guy Ritchie prema scenariju koji je napisao s Johnom Augustom.

Aladdin od četvrtka, 23. svibnja, igra i u našim kinima, a prikazuje se u originalnoj i sinkroniziranoj verziji.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti