Višestruko nagrađivana serija 'Grešnici' od ponedjeljka na RTL-u

nedjelja, 26. svibnja 2019.

Kriminalistična mistična drama s Jessicom Biel i Billom Pullmanom u glavnim ulogama stiže na naše male ekrane

Hvaljena hit-serija, kriminalistička mistična drama Grešnici počinje se prikazivati na glavnom kanalu RTL-a u ponedjeljak, 27. svibnja u ponoć. Nastala prema romanu njemačke spisateljice Petre Hammesfahr Grešnici, doživjela je svoju TV interpretaciju i zadržala veći dio mračne atmosfere koja obavija pisani predložak

Već u začetku serije predstavljen je zločin, dok pitanja i motivi, koji su vodili do tragičnog trenutka, ostaju veliki misterij.

Zagonetka, misterij zbog čega se mlada majka pretvorila u maničnog ubojicu, postepeno se raspetljava kroz osam epizoda, slojevi priče se polako skidaju, te se svakom novom epizodom doznaje novi komadić slagalice koji polako vodi konačnom razrješenju tajne.

Drukčija od ostalih serija

Dok većina kriminalističkih serija počinje pokazivanjem žrtve nakon čega započinje potraga za ubojicom i motivima, Grešnici idu u suprotnom smjeru jer se već na početku zna i žrtva i ubojica. I dok se zna tko je počinio ubojstvo, motiv je ogromna enigma.

Prva sezona serije počela se prikazivati na USA Networku u kolovozu 2017. da bi zbog sjajnih rezultata gledanosti druga sezona bila ekspresno dogovorena za ožujak 2018. te ubrzo i treća za 2019. U prosjeku 4,5 milijuna gledatelja pratilo je inicijalnu sezonu, čija je gledanost rasla svakom sljedećom epizodom. Očekivano, sve prestižne TV nominacije upućene su briljantnoj seriji – Zlatni globus u kategoriji najbolje miniserije i TV filma te Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice (Jessica Biel), Critics' Choice, People's Choice, Saturn, Screen Actors Guild nominacija te ona za Primetime Emmy za ulogu Jessice Biel.

Upravo je uloga Jessice Biel, njezina neshvatljiva preobrazba iz lijepe obiteljske žene u ubojicu, koja se, mora se napomenuti, pojavljuje samo u prvoj sezoni u kojoj osam epizoda završava priču, pogurnula je seriju, dala joj zamah, dok Bill Pullman, kao detektiv nastavlja rješavati nove zločine u drugo i trećoj sezoni te je nit koja povezuje sezone vrlo uvjerljivo. Štoviše, lik detektiva mu stoji toliko sjajno da u trenutku zaboravite na druge slavne uloge s kojima se proslavio.

Serija dobila brojne hvalospjeve

Nepredvidljivi i intenzivni nastupi Biel i Pullmana najvećim dijelom zaslužni su za uspjeh serije, ne umanjujući majstorski napisan scenarij Dereka Simondsa, ali nekolicine drugih autora, koji su i za drugu sezonu pobrali samo hvalospjeve, u kojoj su snažne predstave dali Tracy Letts, Natalie Paul i sjajna Carrie Coon, nezaboravna iz Farga, te oduševili kritiku, a seriju pogurnuli u treću sezonu, koja se uskoro očekuje u svijetu.

Seriju Grešnici gledatelji RTL-a moći će pratiti od ponedjeljka do četvrtka u ponoć!

Komentiraj članak
Povezane vijesti
Ostale vijesti

© 2008-2019 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >