ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Prsten Nibelunga (2004)

Kingdom In Twilight / Dark Kingdom: The Dragon King (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Priča iz svijeta nordijske mitologije o lovcu na zmajeve rastrganom između dviju žena

 
Režija: Uli Edel
Scenarij: Diane Duane, Peter Morwood
Uloge: Benno Fürmann, Kristanna Loken, Alicia Witt, Julian Sands, Samuel West, ...

Filmografija

Snimana na egzotičnim lokacijama Južnoafričke Republike, ova je saga pomna rekonstrukcija fantastičnog svijeta nordijske mitologije, nadahnuta čuvenom Wagnerovom operom. Multinacionalna ekipa doista se potrudila dočarati mistični svijet nastanjen bogovima i ljudima, poklanjajući veliku pažnju svakom, pa i najmanjem detalju produkcije – bez obzira je li riječ o kostimima, akcijskim prizorima, računalnim efektima ili izradi minijaturnih setova..

"Prsten Nibelunga" priča je o davnoj Europi. Bogovi još uvijek hodaju zemljom, na usnama su imena poput Wotan, Freia i Erda. Tu je i mladi princ Siegfried, lovac na zmajeve u potrazi za božjom slavom, rastrgan između dviju žena: ratničke kraljice Ledene Zemlje i burgundske princeze.Nakon izdaje Siegfried (Benno Fürmann) pronalazi utočište kod dobrog kovača Eyvinda (Max von Sydow), posve nesvjestan svojeg kraljevskog podrijetla. Jednoga dana, bogovi šalju Siegfriedu poruku u obliku meteora: vođen rukom sudbine, mladić pronalazi metal koji će biti iskovan u njegovo oružje, ali i ženu koja će postati njegova ljubav – lijepu ratnicu Brunhild.

No prilike uskoro razdvajaju par, koji se zaklinje kako nikada neće pokloniti srce drugima. Siegfried postaje burgundski kralj, a princeza Kriemhild zaljubljuje se u njega. Zle sile dovode Siegfrieda u duel s gorostasnim zmajem Fafnirom, čuvarom velikoga blaga, nekoć u vlasništvu patuljastih Nibelunga. Dvorske spletke i crna magija donose Siegfriedu zaborav velike ljubavi s Brunhild i vode ga u propast...

Na čelu impresivne glumačke ekipe nalazi se talentirani Benno Fürmann ("Princeza i ratnik", "Moja kuća u Umbriji") i atraktivna "Terminatorica", Kristanna Løken. Ne treba zaboraviti ni legendarnog Maxa von Sydowa, u ulozi kovača Eyvinda. Režije se prihvatio Uli Edel, najviše poznat po kultnom filmu "Zadnji izlaz za Brooklyn".


Komentari (0)

Foto