ponedjeljak, 01.06.2020 03:29

Storije o neponovljivima (2017)

Storije o neponovljivima (Originalni naziv)

dokumentarni

Emisija se bavi temom dubrovačkih osobenjaka, ekscentrika, čudaka, boema

sez.1 ep.4Pokladna vremena su oni dani u godini kada dubrovačke gospare obuzme njihovo oriđinalsko naličje. Istodobno je to zbunjujuće za prave neponovljive dubrovačke likove jer tada neki naizgled ozbiljni ljudi preuzimaju njihovu ulogu na pozornici Grada. Dubrovačke su maškarate stoga uvijek prožete duhom satire, a neponovljivi su Dubrovčani, poput primjerice Frana Miša, oduvijek imali tu privilegiju da nesmetano javno iznose ono što drugi nisu htjeli ili smjeli govoriti. Dubrovačka tradicija su i šaljivi listovi, najčešće izdavani u danima od karnevala, a njihovi autori i izdavači često su sami bili obilježeni statusom neponovljivih. Narator: Vedran Benić Autor špice i kolorist: Denis Golenja Dizajneri zvuka: Iva Ivan i Srđan Popović
 
Režija: Lukša Benić
Scenarij: Vedran Benić
Uloge:

Filmografija

Nostalgična i humorom prožeta priča o dubrovačkim originalnim likovima u seriji koja je realizirana u suradnji odjela Dokumentarne produkcije Hrvatske radiotelevizije i HRT-ova centra Dubrovnik.

Nisu oni dubrovačka specifičnost. Svako mjesto, pogotovo ako ima sreću (ili nesreću) da ga oplakuju valovi Mediterana, ima svoje redikule, zevzeke, spadala, arlekine ili kako se sve još ne zovu. U Dubrovniku je za te i takve ljude skovan naziv - oriđinali, koji razotkriva posebnost odnosa Dubrovčana prema njima.

Komentari (0)

Foto