utorak, 11.08.2020 15:10

Psi laju, vetar nosi (2017)

Psi laju, vetar nosi (Originalni naziv)

komedija

Humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi

sez.1 ep.1
 
Režija: Jelena Bajić Jocić
Scenarij: Rados Bajić
Uloge: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, ...

Filmografija

Priča o malo znanom, kontroverznom svijetu predgrađa i rustikalne beogradske periferije.

Kroz jedanaest jednosatnih epizoda, autor svoju priču smješta u Ostružnicu, Rakovicu, Resnik, Sremčicu, Grocku, Orlovaču i ostala gradska i prigradska naselja, stavljajući u epicenatar naše pažnje male, obične ljude, koji su se, igrom slučaja, nasukali se na obode metropole da tu potraže sreću. Nošeni željom za boljim životom, simpatični, dragi, dobronamjerni i nadasve komični, u događajima koji su često na rubu apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, susreću s mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima.

Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra (Tihomir Stanić), sitni prevarant, snalažljiv i domišljat, na prvi pogled ozbiljan i nezgodan, u duši dobronamjeran. On živi u Ostružnici, nadomak Beograda i preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove “poslovne” prilike, kombinacije i aranžmani su na rubu zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovjek koji pokušava prehraniti obitelj. Stavra prodaje šasije automobila koje skuplja sa obližnjeg autoputa, taksira na divlje, topi i pretapa svijeće s groblja, snalazi se kroz život, često upadajući u neprilike i probleme zbog svoje nepromišljenosti. S njim živi stara majka, baka nana (Mira Banjac), njegova žena Grozdana (Anita Mančić), mlađi brat zanesenjak i pjesnik Razvigor (Boris Milivojević), šurjak SUBNOR-ovac Gostimir (Milenko Pavlov) i dva sina, stariji Tomče (Nenad Heraković) i mlađi, nasljedik, u kog se polažu sve nade, Hrana (Marko Pavlović). Stavra ima još dva brata - Mika Armonika (Marko Živić) je harmonikaš, muzikant, a Stojke zvani Gladiola (Radoš Bajić), vlasnik poduzeća za pogrebne usluge i restorana za parastose i glava familije Stavrić.
Priče o dogodovštinama Stavre, njegove braće, rođaka kao i mnoštva drugih zanimljivih likova, čije će se životne priče preklopiti sa Stavrićima, zapravo čine socijalno i satirično svjedočanstvo o suvremenom društvenom trenutku, ispričano kroz prizmu komike, na način koji će zabaviti i nasmijati gledatelje.

Komentari (0)

Foto