ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Čudovišta iz ormara (2001)

MONSTERS INC. (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski

Malena djevojčica unese paniku u svijet čudovišta koja smatraju kako su djeca otrovna

 
Režija: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich
Scenarij: Pete Docter, Jill Culton
Uloge: John Goodman, Billy Crystal, Mary Gibbs, Steve Buscemi, James Coburn, ...

Filmografija

"Čudovišta iz ormara" četvrti je po redu animirani film slavnoga Pixar Animation Studios. Film je postigao golem uspjeh u cijelom svijetu, zaradivši preko pola milijuna dolara, a i kritika ga je iznimno dobro prihvatila.Ovako dražesno djelce samo je učvrstilo Pixarov status i utrlo mu put u daljnji rad. Uz brojne druge, "Čudovišta iz ormara" osvojila su i Oscara za najbolju glazbu - skladatelja Randyja Newmana.

Mate i Sale nerazdvojni su prijatelji i kolege koji rade u tvornici koja proizvodi energiju koristeći plač djece koju plaše njihovi zaposlenici - raznorazna čudovišta. Međutim, kako ne bi došlo do vezivanja njihovih zaposlenika s objektima koji koriste - djecom, odavno je proširena informacija da su djeca otrovna i da nitko ne smije s njima doći u dodir.
Jednoga dana, zaboravivši zatvoriti vrata jedne dječje sobe, jedna djevojčica se ušulja u ovaj nepoznati svijet. Slučajno je otkrivši, Mate je pokuša sakriti i vratiti u njezin svijet, no ona mu slučajno pobjegne i napravi paniku među čudovištima.
Naime, radi se o vrlo duhovitom, simpatičnom i originalnom filmu izrazito smiješnih i simpatičnih likova preuzetih iz poznatog problema vezanog uz djecu - noćnih strahova.Prema predlošku ovoga crtića napravljena je i serija video igara za djecu. Glasove su u originalu likovima posudili: John Goodman, Billy Chrystal, Mary Gibbs, Steve Buscemi, James Coburn, Jennifer Tilly. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Komentari (4)

Foto