ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Izbavitelji (2004)

The Incredibles (Originalni naziv)

akcija animirani avantura

Gospodin Izbavitelj upadne u klopku koju mu je smjestio opasni zlikovac Pero

 
Režija: Brad Bird
Scenarij: Brad Bird
Uloge: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee, ...

Filmografija

Glasoviti studio Pixar, udružen s još glasovitijom kompanijom Disney, proizveo je niz iznimnih cjevečernjih crtanih filmova, od kojih su Izbavitelji jedan od najcjenjenijih.Pod izvršnom producentskom palicom osnivača i čelnika Pixara, Johna Lassetera, film je scenaristički osmislio i redateljski realizirao Bob Bird.Film je nagrađen s dva Oscara - za najbolji cjelovečernji animirani film te zvučnu montažu, a bio je nominiran i za najbolji izvorni scenarij i zvučno miksanje. Ostvario je i sjajnu zaradu u svjetskim kinima, koja je premašila pola milijarde dolara.

Gospodin Izbavitelj, pravim imenom Bob Parr, njegova djevojka Elastika, pravim imenom Helen, i prijatelj Frizer, pravim imenom Lucius, superheroji su koji su grad Metroville zadužili brojnim veličanstvenim pothvatima, no javno mnijenje okrene se protiv njih i oni su prisiljeni umiroviti se.
Petnaest godina kasnije Bob i Helen roditelji su troje djece također obdarene supermoćima - tinejdžerice Vivian, pretpuberteteskog dječaka Zvika i bebe Jack Jacka, i žive normalnim obiteljskim životom u predgrađu. Za razliku od Helen, Bob nikad nije prihvatio običan život, pogotovo ne sudbinu zaposlenika u eksploatacijskoj osiguravajućoj kompaniji, te potajno, zajedno s Luciusom, pomaže policiji. Jednog dana Bob dobije tajanstveni poziv koji mu nudi reaktivaciju kao superheroja.
Poziv ga vodi na osebujan otok, gdje mu je klopku spremio nekadašnji pretenciozni pubertetlija, a sada opasni zlikovac Pero, koji je kao dječak sanjao da će postati Izbavitelj Boy, za što Bob nije imao nikakvog razumijevanja. Helen sazna da je Bob u nevolji, i cijela mu obitelj kreće u pomoć.

Komentari (6)

Foto