ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Pogled sa Eiffelovog tornja (2005)

Pogled sa Ajfelovog tornja (Originalni naziv)

drama romantika

Kćer se na pomalo čudan i samodestruktivan način osvećuje ocu zbog traume iz mladosti

 
Režija: Nikola Vukčević
Scenarij: Nikola Vukčević, Irena Kikić-Stojković
Uloge: Marija Vicković, Branislav Trifunović , Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, ...

Filmografija

Trauma koju je Marijana doživjela kao mlada djevojka uništila ju je za cijeli život.U njoj postoje dva svijeta :svijet u kojem je prisiljena živjeti i svijet u kojem se osvećuje ocu koji nije ništa poduzeo kako bi ju zaštitio od njegovog šefa koji je uzrokovao traumu.

Marijana je lijepa i bogata dvadesetpetogodišnja djevojka. Kada je imala 16 godina, kratka ljubavna afera sa šefom njezinog oca pretvorila se u traumu.
Marijanin otac, ginekolog, tada nije napravio ništa da zaštiti svoju kćer - a za tu šutnju i "diskreciju" dobio je od svog šefa priliku za brzo napredovanje i sudjelovanje u skupim ilegalnim abortusima. Osim toga, dobio je i Marijaninu mržnju za sva vremena. Danas, deset godina kasnije, na osnovu svega toga - Marijanina obitelj je bogata, uspješna i omiljena u tzv. elitnom društvu, a njezin otac je poznati ginekolog koji surađuje s mnogim privatnim klinikama i ima specijalnu klijentelu.

Na drugoj strani, Marijana je izrasla u lijepu i veoma privlačnu djevojku, studira medicinu - i svom ocu se osvećuje na svoj neobičan način: prostituirajući se isključivo s njegovim kolegama, ne bi li to ugrozilo očevu reputaciju. Ona je svjesna da to nije pravi način za osvetu - jer se ni sama ne osjeća najbolje u svemu tome, ali u nedostatku druge mogućnosti ipak ne odustaje.

Marijana upoznaje mladića Vanju, kipara iz predgrađa, u koga će se zaljubiti i koji će joj otvoriti prostore ljubavi i povjerenja, postajući specifičan razlog da ona prestane sa svojim načinom osvete. Dva svijeta - svijet prostitucije i osvete na jednoj strani i svijet Vanje i ljubavi na drugoj - neće moći živjeti zajedno. Dolazi do sukoba s mogućnostima za nastanak još težih posljedica.


Komentari (0)

Foto