ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Sekunde do katastrofe (2004)

Seconds from Disaster (Originalni naziv)

dokumentarni

Rekonstrukcija posljednjih trenutaka nekih od najtragičnijih nesreća modernog doba

 
Režija: Greg Lanning
Scenarij: Tom Brisley, John Smithson
Uloge: Terry A. Johnson, Brian David, Scott Johnson

Filmografija

Dramatične istrage događaja koji su doveli do nekih od najvećih svjetskih tragedija prikazane su u trinaest nastavaka ovog fascinantnog dokumentarca. Vrhunska produkcija, 3D grafika i snažna naracija gledatelja vode kroz odbrojavanje posljednjih fatalnih sekunda i otkrivaju što se zapravo dogodilo.

Sve nesreće koje nije uzrokovala priroda imaju jednu stvar zajedničku - one su tragičan rezultat kombinacije niza događaja unutar jednog, nerijetko konačnog vremenskog razdoblja.
Jedinstvena dokumentarna serije koji obuhvaćaju teme: željeznička nesreća i Escheideu - jedna od najstrašnijih nesreća u Europi u kojoj je poginulo 101 osoba; u meksičkom gradu Guadalajari 17 podzemnih eksplozija uništilo je grad - epizoda otkriva kobnu odluku koja je rezultirala katastrofom. U jednom od nastavaka razmotrit će se i uzroci požara na brodu ''Skandinavska zvijezda'' koji je plovio iz Norveške u Dansku. Samo nekoliko ljudi uspjet će doći do cilja: u rano jutro vatra se zapalila u jednom dijelu broda.
Putnici su spavali u kabinama nesvjesni što se događa. Za pet minuta vatra se proširila i na gornje palube. Cijele obitelji umiru u snu. Istražitelji otkrivaju zašto se vatra brzo širila i zašto je bila tako otrovna. Osim na ova, pokušavaju odgovoriti i na pitanja: Zašto je kapetan napustio brod i ostavio putnike? Je li vatra posljedica nesretnog događaja ili paleža?

Komentari (0)

Foto