četvrtak, 20.02.2020 06:00

Ubojstva u Midsomeru (1998)

MIDSOMER MURDERS (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Iskusan detektiv i njegov mladi pomoćnik istražuju razne kriminalističke radnje u idiličnom gradiću

sez.10 ep.5Ekipa istražuje smrt dr. Alana Delaneya, koji je ubijen dok je vozio automobil svog poslovnog partnera. Daljom istragom dolaze do indicija da je njegov partner, dr. James Kirkwood zapravio bio meta.
 
Režija: Peter Smith
Scenarij: Peter Hammond
Uloge: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wynmark, Laura Howard, Barry Jackson

Filmografija

Svuda je mirno i nema problema osim u pospanom Midsomeru. Glavni inspektor Barnaby se vratio sa svojim asistentom Jonesom da bi razriješio čudne radnje koje se događaju u selu. Da li je itko siguran?

Iza živopisnih fasada i uređenih vrtova ništa nije onako kako se isprva čini, a to najbolje zna iskusni inspektor Barnaby koji uvijek bez milosti progoni krivce. Barnabyjev siguran, ali i intuitivan pristup, u potpunoj je suprotnosti onomu njegova njegova nespretnog i pretjerano revnog pomoćnika, narednika Troya.

Serija svoju popularnost uvelike zahvaljuje proturječnosti iznenadnog nasilja u slikovitom i spokojnom selu. Tema epizoda često su ustanove, rituali i običaji koji se smatraju karakterističnima za ruralnu Englesku.Mnoga sela i gradići u grofoviji imaju u imenu riječ "Midsomer". To je djelomično inspirirano stvarnom grofovijom Somerset, a osobito gradom Midsomer Nortonom. U ulozi inspektora Barnabyja pojavljuje se John Nettles, u Engleskoj dobro poznat iz hit serije "Bergerac". I ostatak ekipe čine prokušani britanski glumci.

Komentari (21)

Foto