ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Doktor Who (2006)

Doctor Who (Originalni naziv)

drama avantura sf

Znanstveno-fantastična serija o putolovinama tajanstvenog izvanzemaljca poznatog kao Doktor

 
Režija: Keith Boak, Euros Lyn, James Hawes
Scenarij: Russell T. Davies, Mark Gatiss
Uloge: Jodie Whittaker, David Tennant, Matt Smith, Christopher Eccleston, ...

Filmografija

Serija je ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao najduže prikazivana znanstveno-fantastična serija u svijetu te kao "najuspješnija" znanstveno-fantastična serija ikada. Serija je originalno prikazivana od 1963. do 1989. te je ponovno pokrenuta 2005.

Pustolovine tajanstvenog izvanzemaljca, poznatijeg kao Doktor, koji putuje kroz vrijeme i prostor. Lik Doktora je isprva bio obavijen velom tajni. O njemu se znalo samo da je ekscentrični izvanzemaljski putnik velike inteligencije koji se bori protiv zla putujući kroz vrijeme i prostor u svom starom, nepouzdanom svemirskom brodu zvanom TARDIS (eng. Time And Relative Dimension(s) In Space). S vremenom je otkriveno da je Doktor jedan od Gospodara Vremena s planeta Gallifreya. Kao takav ima sposobnost regeneracije svog tijela kada se nalazi u smrtnoj opasnosti.

Doktor je prošao kroz 13 života. Svaka njegova nova osoba ima svoje osobine, načine ponašanja i sposobnosti, ali ona i dalje ima sjećanja i iskustva prijašnjih Doktora. Doktor gotovo uvijek putuje u društvu, najviše s tri suputnika, osim jednom kada ih je bilo šest. Doktor obično dobiva nove suputnike i gubi stare; ponekad se vrate kući ili imaju drugi razlog: ljubav, mjesto koje su posjetili itd. Neki su čak i umrli na putovanjima.

Komentari (13)

Foto